Hepaton 2

Hepaton 2

2,880.00 RSD

HEPATON – 2 – poboljšava funkciju jetre

Zaštita i regeneracija ćelija jetre, poboljšanje funkcija

Hepaton – 2 (Gepaton – 2) potpomaže normalizaciju detoksifikacione funkcije jetre (poboljšava sistem odbrane organizma od slobodnih radikala i dr) kao i svih funkcija jetre koje su vezane za sintetisanje organizmu neophodnih supstanci koje služe za regulisanje prometa belančevina, ugljenih hidrata, vitamina i minerala.

Bar kod: 4606492004289 Kategorija: Namena:

Šifra artikla: 11003

INFORMACIJE ZA SPECIJALISTE
Značaj i ulogu jetre nemoguće je preceniti. „Glavna hemijska laboratorija” našeg organizma odgovorna je za filtraciju krvi, kao I eliminaciju toksina.Ima važnu ulogu u regulaciji krvnog pritiska I nivoa šećera. Učestvuje u radu endokrinog sistema.S obzirom na posao koji konstatno obavlja, zdravlju jetre treba posvetiti posebnu pažnju.

Jetra ima fantastičnu sposobnost regeneracije zbog svoje izvanredne uloge u organizmu. Istovremeno to ne znači da zdravlju I funkciji jetre ne treba pokloniti pažnju, već samo dokazuje njen značaj.

U današnje vreme, u hepatologiji se sve više koriste supstance koji deluju antioksidantno i citoprotektorno, a čiju osnovu čini lekovito bilje zbog svoje netoksičnosti I odsustva neželjenih efekata.

U sastav fitokompleksa HEPATON-2 ulaze biljne komponente koje imaju detoksifikaciona, antioksidantna, hepatoprotektorna, protivupalna, citoprotektorna svojstva.

Aktivni sastojci: 1 tableta od 0,5 gr sadrži:

Cvekla, vitamin C, B3, B5,E, B1, B6, B2, D3, B12, folna kiselina, biotin, smilje (cvet), čkalj (seme), zlatni zvinčić (koren), L-metionin, L-cistein, L-glutaminska kiselina, lecithin, povratić (cvet), kantarion (herba), nana (list), maslačak (koren), hajdučka trava, glutation, α-lipoleinska kiselina, čičak (koren, šipurak (plod).

NAČIN DELOVANJA HEPATON-2 TABLETA:

Fitokompleks čiji prirodni kompleks u kombinaciji sa savremenim tehnologijama ekstrakcije ispoljava klinički dokazanu efikasnost.

Utiče na detoksifikacione funkcije jetre kao i svih funkcija jetre koje su vezane za sintetisanje organizmu neophodnih supstanci koji služe za regulisanje protoka belančevina, ugljenih hidrata, vitamina i minerala.

Uvid u relevantnu literature pokazuje da se koren zlatnog zvinčića uspešno koristi kod tretmana masne jetre, početnih faza ciroze jetre, kod oboljenja žučnih puteva kod tretmana hepatitisa B.

Smilje i prorašljika deluju antiupalno, antiseptički, regenerativno, pojačavaju sekretornu funkciju žuči, jetre i želuca.

Čičak ima sposobnost da regenerativno utiče na ćelije jetre i štiti ih od oštećenja.

Maslačak utiče na poboljšanje varenja i održavanje optimalnog nivoa kalijuma (što može uticati na regulaciju krvnog pritiska I nivoa šećera u krvi).

Ekstrakti lekovitog bilja, kompleks aminokiselina i vitamina koji ulaze u sastav čine jedinstvenu formula koja štiti, potpomaže i regeneriše jetru.

KADA SE PRIMENJUJE I KOME JE NAMENJEN HEPATON-2?

Lekar ili farmaceut može preporučiti HEPATON-2 u sledećim stanjima:

kao pomoćno sredstvo pri lečenju hroničnih bolesti jetre;
kao sredstvo za detoksikaciju jetre;
hronični holicistitis;
virusna oboljenja jetre;
oboljenja žučne kese i žučnih puteva;
kao sredstvo koje normalizuje lučenje žuči;
radio i hemioterapije;
povišenog krvnog pritiska;
proširenih vena i hemoroida;
steatoze (masne jetre);
povišenih triglicerida i holesterola u krvi;
kod dijabetesa tipa I i II;
kod kožnih oboljenja različite etiologije;
kompleksne terapije drugih oboljenja gde je neophodna podrška rada I funkcije jetre;
povišenog krvnog pritiska (kod slučajeva kada je neophodno regulisati rad jetre ili gustinu krvi).
HEPATON-2 može da se kombinuje sa svim lekovima I hranom.

Pogodno za kontinuiranu upotrebu.

SERTIFIKATI: HACCAP, ISO, GMP, HALAL.

NAZIV PROIZVODA: HEPATON-2 tablete.

Neto količina: 90 tableta.

KAKO PRAVILNO KORISTITI HEPATON-2?

Način upotrebe: 2 tablete 2-3 puta dnevno, uz obrok. Preporučen način upotrebe od strane nadležnih institucija RS može se razlikovati od preporučenog načina upotrebe ruskog proizvođača gde se doza navodi kao individualna, u zavisnosti od potreba pacijenta, pola, uzrasta, telesne težine i zdravstvene kondicije. Pre upotrebe poželjno je konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom. Proizvod nije lek.

Kontraindikacije: Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti.

UPOZORENJA: Ne koristiti u slučaju preosetljivosti na pojedine komponente proizvoda, u toku trudnoće i dojenja.

Rok trajanja: Utisnut na ambalaži.

NAČIN ČUVANJA: Proizvod čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju na suvom i tamnom mestu i sobnoj temperature, izvan domašaja dece.

ISPITIVANjE: Proizvod je laboratorijski ispitan. Na osnovu dobijenih rezultata laboratorijskog ispitivanja Instituta za javno zdravlje Republike Srbije i stručnog mišljenja Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane, Zakona o sanitarnom nadzoru, Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda i odgovarajućim podzakonskim aktima, proizvod ispunjava uslove propisane navedenim zakonskim propisima. U skladu sa zakonskim propisima Republike Srbije, na pakovanju proizvoda su označene informacije namenjene krajnjem korisniku navedene od strane Farmaceutskog fakulteta u Beogradu.
Upotrebu kapsula HEPATON-2 je odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije kao dodatak ishrani, rešenjem br. 9924/2016 od 06.12.2016. godine.

Poreklo proizvoda: Proizvedeno i uvezeno iz Rusije.