Himalajska kristalna so 500g

Himalajska kristalna so 500g

249.00 RSD

Bar kod: 634041415389 Kategorija: Namene: ,

Šifra artikla: 10675

Himalajska kristalna so je prirodna so, prijatne roza boje, spada u najzdravije vrste soli koje se mogu naći na našoj planeti. Nastala prilikom tektonskih formiranja Himalaja pre više miliona godina i leži u dubinama gde je ostala zaštićena od svih atmosferskih  uticaja i zagađenja.

So je kristalizirala i pretvorila se u ružičaste gromade  iz kojih se danas ručno vadi najkvalitetnija, najčistija prirodna so na Zemlji.  Za razliku od kuhinjske soli, koja sadrži samo 97,5% natrijum-hlorid, a od ostalih minerala sadrži samo jod i hemijske apsorbere vlage, himalajska so sadrži bogatstvo ostalih minerala. Između ostalog, u njen sastav ulaze kalijum, kalcijum i magnezijum, koji podržavaju zdravu ravnotežu tečnosti  u telu. U stvari, himalajska so sadrži čak sve elemente periodnog sistema osim plemenitih gasova (84 elementa!).

Ono što je najvažnije je da su ovi elementi ugrađeni u kristalnu rešetku soli; rastvaranjem u vodi dolazi do njihove jonizacije što omogućava da ih telo apsorbuje na ćelijskom nivou. Kristali himalajske soli ne opterećuju telo kao rafinisana so jer ne zahtevaju toliku količinu vode da bi se metabolisali. Zato ova so, umesto da odmaže, pomaže regulisanju sadržaja vode u celom telu, podržava zdravu pH vrednost ćelija i u kombinaciji sa čistom vodom igra važnu ulogu u regulaciji krvnog pritiska.

Za razliku od rafinisane kuhinjske soli, mnogo se brže metaboliše i ne povećava koncentraciju natrijuma i kalijuma u krvi, a samim tim ne dovodi do povišenog krvnog pritiska.

Ukus Himalajske soli je suptilan i nežan, daje prefinjen slojevit ukus hrani, i nema gorčinu kao bela so.

Drugi po veličini rudnik soli Khewra (Pakistan) ima iz sebe zanimljivu priču. Zamislite, ovo nalazište otkrio je sasvim slučajno jedan konj, 320 godine pre nove ere. Aleksandar Makedonski je stao sa svojom vojskom da odmori uz same obode Slane planine. On je primetio da njegov konj liže stene… I tako je otkriveno ovo dragoceno nalazište Himalajske soli.

Ipak prva ozbiljnija eksploatacija je počela tek u šesnaestom veku. Danas je na tom mestu rudnik koji se sastoji od 300 kilometara tunela.  On u svom sastavu ima i slanu džamiju i sobu za inhalaciju za obolele od astme. Ovaj rudnik izveze 350 hiljada tona soli godišnje.

Himalajska so za zdravlje normalizuje krvni pritisak i pozitivno utiče na kardiovaskularni sistem. Jača srce i krvne sudove. Ona je za srčane bolesnike zdravija od ove obične kuhinjske i smanjuje šansu od infarkta i aritmije.

Pomaže razmenu elektrolita u organizmu i reguliše nivo vode u organizmu. Uravnotežuje ph vrednost u krvi.

Himalajska so za sinuse je bezbedan i efikasan način da se rešite nagomilane sluzi. Ispiranje i inhaliranje  preparatima na bazi ove soli je pokazalo odlične rezultate. Rastvor za inhalaciju za nos možete napraviti i sami…

Ona je prirodni antihistaminik te pogoduje osobama koja imaju problema sa alergijama. Zato što pre nabavite svoju lampu od Himalajske soli.

Himalajska so sa medom je pravi detoks užitak opušta mišiće i revitalizuje ih, a vas ostavlja u stanje potpune nirvane.  Slana medena kupka je odličan regulator stresa koji usput izvlači otrove iz vašeg organizma.

Himalajska so za zdrave kosti je prava terapija. Ona smanjuje mogućnost od osteoporoze i jača koštanu strukturu. Reuma i bolest zglobova imaju mnogo manje šanse ako običnu kuhinjsku so zamenite Himalajskom.

Pakovanje: 500 gr