Neurostabil

Neurostabil

2,750.00 RSD

NEUROSTABIL – protiv nervoze, stresa i depresije

Borba protiv stresa i depresije

Neurostabil predstavlja kombinaciju balansiranih ekstrakata bilja koji ispoljavaju umirujuće dejstvo, i mikroelemenata koji hrane i blagotvorno deluju na nervni sistem.

Nema na zalihama

Bar kod: 4606492001943 Kategorija: Namena:

Šifra artikla: 10984

INFORMACIJE ZA SPECIJALISTE
Neurostabil je biljni kompleks sastavljen od ekstrakta biljaka koje imaju široku primenu u ruskoj narodnoj i zvaničnoj medicini. Sinergetsko delovanje svih komponenti čini učinak fitokompleksa višestruko delotvornijem u odnosu na ekekat pojedinih sastojaka.

Upotrebom NEUROSTABILA ne ograničavaju se radne sposobnosti koje zahtevaju pažnju, budnost i koncentraciju, tj. psihomotorne funkcije ostaju nepromenjene.

NEUROSTABIL ne uspavljuje i ne omamljuje. Neurostabil umiruje i opušta, ne izazivajući farmakološku zavisnost već za razliku od većine sintetskih preparata koji se koriste za kontrolu stresa i nervoze.

SASTAV:

1 tableta od 0,5 gr sadrži:

Sprašeni koren božura, sprašene šišarice hmelja, sprašena herba vranilovke, L-glutaminska kiselina, suvi ekstrakt herbe srdačice, sprašena herba vrbovice, magnezijum, Vitamin A, Vitamin B1, B2, B6, B12, B5, B3, folna kiselina, biotin, vitamin C.

NAČIN DELOVANJA NEUROSTABILA:

Božur (koren) – se tradicionalno koristio kao analgetik, antiinflamatorni agens, spazmolitik, kod demencije, glavobolja, vertigo, kod alergija i spazma.

Hmelj – ima protivupalno delovanje i snažan opuštajući efekat kao i istoriju korišćenja kod digestivnih problema (nadutost, gasovi).

Vranilovka – umanjuje grčeve, koristi se kod migrena, pozitivno utiče na rad vegetativnog nervnog sistema.

L-glutaminska kiselina – je najzastupljenija amino kiselina u namirnicama i ljudskom organizmu i uključena je u veliki broj metaboličkih procesa. Može da se konvertuje u glukozu kada je ona potrebna organizmu i služi kao izvor energije.

Zajedno sa N-acetil cisteinom omogućava sintezu glutationa koji je važan antioksidans u organizmu.

Srdačica – reguliše stanje centralnog nervnog sistema, normalizuje arterijski pritisak i ima dobro umirujuće dejstvo na nervni system. Deluje kao antispazmolitik, antihipertonik, kardiotonik. U narodnoj medicine se koristi kao bolesti srca (tahikardija, opšta slabost srca, aritmije), kod malokrvnosti, astme, teškoća u mokrenju I sl.

Ivan čaj – vrbovica – umanjuje mišićni spazam i ima izraženo spazmolitičko delovanje.

Magnezijum – je element neophodan za funkcionisanje preko 300 enzima uključenih u katabolizam ugljenih hidrata i protein, sintezu masnih kiselina, aktivnost DNK.

Vitamini B1, B2, B6, B12, B5, B3 i biotin – poboljšavaju razmenu energije. Kada ljudskom organizmu nedostaje energija, kao posledica javlja se nedostatak elana i bolje. Vitamin B grupe veoma su bitni za funkciju nervnog sistema, posebno za vegetativni sistem.

Vitamin A – je liposolubilni vitamin koji ima važne funkcije u procesima rasta, razvoja kostiju i mozga, kao i u održavanju čula vida.

KADA SE PRIMENJUJE I KOME JE NAMENJEN NEUROSTABIL?

Kao pomoćnu ili osnovnu terapiju lekar ili farmaceut može preporučiti NEUROSTABIL u sledećim stanjima:

stres i depresija ukompleksnimterapijama;
nervoza, histerija;
povišena uzbuđenost i anksioznost;
kardiovaskularna nervosa;
oboljenja koštano-zglobnog sistema praćena mišićnim spazmom;
hipertonična bolest (povišen krvni pritisak);
migrene (glavobolje);
vegetovaskularna distonija;
endokrine bolesti;
nervoza u klimaksu;
kod stanja PMS-a;
pušačima kao pomoć u odvikavanju od pušenja.
KAKO PRAVILNO KORISTITI NEUROSTABIL?

Način upotrebe: uzimati po 2 tablete po 2 – 3 puta dnevno 15 minuta pre jela.

Kontraindikacije: Nisu zabeležene osim individalne preosetljivosti na neke od komponenata biljaka. Pre upotrebe kod trudnica, doilja i dece, potrebna je konsultacija sa lekarom.

Napomena: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla poželjno je upotrebiti manju dozu (1/4 od preporučene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije. Osobe sklone alergijskim reakcijama moraju da obrate posebnu pažnju na ovo upozorenje.

Efikasnost proizvoda dokazana je kliničkim studijama u Rusiji.

Proizvod je laboratorijski ispitan.

Na osnovu dobijenih rezultata laboratorijskog ispitivanja i stručnog mišljenja farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane, Zakonom o zdravrstvenoj ispravnosti životnih namirnica i predmeta opšte upotrebe i odgovarajućim, podzakonskim aktima, proizvod ispunjava uslove propisane navedenim zakonskim aktima i bezbedan je za upotrebu.

Tablete Neurostabil je odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije kao dodatak ishrani, rešenjem br. 7870/2015 od 14.11.2015.

U skladu sa zakonima RS i propisanim zakonskim regulativima, na pakovanju proizvoda su navedene informacije namenjene krajnjem korisniku preporučene od strane Farmaceutskog fakulteta u Beogradu.

SERTIFIKATI: HACCP, HALAL,ISO,GMP.

Poželjno je konsultovati stručno lice pre upotrebe tableta Neurostabil.

Pakovanje: 90 tableta.