Propolis sprej tajga

Propolis sprej tajga

590.00 RSD

Sprej na bazi propolisa „Tajga“ (bezalkoholni) sa živicom kedra 50 ml

Nema na zalihama

Bar kod: 4631145380243 Kategorije: , ,

Šifra artikla: 11445

Sprej na bazi propolisa „Tajga“ (bezalkoholni) sa živicom kedra 50 ml

Pripodni bezalkoholni sprej na bazi propolisa i smole - prirodnih proizvoda koji poseduju širok spektar antiseptičkih svojstava protiv osnovnih uzročnika infekcija: gljivica, bakterija i virusa.

Propolis je jedinstveni prirodni proizvod koji pčele stvaraju od prikupljene smole, voska, polena, dodavanjem digestivnih enzima. Uz pomoć ove jedinstvene materije vredne pčele se bore protiv bolesti i održavaju unutrašnost košnica u sterilnom stanju, jer se antibakterijska svojstva propolisa ne zaostaju za dejstvom mnogih savremenih antibiotika. Ispitana su protivupalna, antioksidansna, hepatoprotektorska, regenerativna i imunomodulatorna svojstva propolisa. Dokazano i njegovo anestetsko dejstvo koje je 3,5 puta jače od dejstva jednog od najpopularnijih anestetika - novokaina.

Kedrova smola (živica) je aromatična smolasta materija koja se izlučuje prilikom oštećenja kore stabla. Jedan od najdragocenijih proizvoda iz altajske tajge. Poseduje antimikrobna svojstva i izvor je terpentina - prirodnih jedinjenja koja imaju antivirusna svojstva i jačaju imunitet. Sadrži antioksidanse lignane koji jačaju strukturu ćelija, povećavaju opštu otpornost organizma, pomažu u borbi sa patogenim mikroorganizmima.

Sredstvo je efikasno za primenu kod bolesti ušiju, grla i nosa, kao i gornjih disajnih puteva (faringitis, laringitis, tonzilitis, traheitis, bronhitis i dr.), različitih stomatoloških problema (stomatitis, gingivitis, parodontitis i dr.), bakterijskih i gljivičnih lezija kože, herpetičnih manifestacija.

Sprej sa propolisom može da se koristi tokom kursa lečenja u trajanju od 5 do 15 dana (ukoliko ima aktivnih žarišta infekcije).

Takođe se preporučuje za trajnu primenu kao preventivno sredstvo (s ciljem izbegavanja akutnih stanja kod hroničnih infekcija, održavanje zdravlja usne duplje i sprečavanja razvoja stomatoloških oboljenja, kao i u period epidemija akutnih respiratornih infekcija i gripa).

Emulzija propolisa sa smolom u obliku spreja je višenamensko sredstvo koje poseduje antibakterijska, antimikotička, antivirusna, protivupalna i regenerativna svojstva.

Efikasno je za:

Ublažavanje bolova u grlu različitog porekla.
Prevenciju prehlade, gripa, akutnih respiratornih infekcija.
Zaceljivanje ranica i ulkusa na sluznici.
Osvežavanje daha i zaštitu od karijesa.
Očuvanje zdravlja desni.
Pogodan je kako za upotrebu tokom kursa lečenja, tako i za svakodnevnu preventivu s ciljem održavanja higijene usne duplje i očuvanja zdrave mikroflore.
Ne sadrži alkohol, zato ga mogu da koriste osobe za koje je kontraindikovana primena alkoholnih proizvoda (vozači, osobe sa hipertonijom, dijabetesom, trudnice, dojilje i dr.).

Udobna primena: neutralni ukus, bez gorčine i peckanja.
Leči uzrok bolesti, a ne samo simptome.
Nema štetnih učinaka koji su karakteristični za sintetičke proizvode.
Usmereno i efikasno dejstvo: primena spreja omogućuje ravnomerno rasprskavanje sitnih kapljica na sluznicu usne duplje.
Udobna primena: kompaktno pakovanje omogućuje upotrebu spreja u bilo kom trenutku i na bilo kom mestu, kako u horizontalnom, tako i u vertikalnom položaju.

Ekonomična potrošnja: 1 bočica = 300 pritisaka.

Sastojci: vodeni ekstrakt propolica, vodeni ekstrakt kedrove smole (živice), propilenglikol, glicerin.

Pojedinačno pakovanje: bočica od tamnog stakla u kartonskoj kutiji.

Uslovi čuvanja: čuvati na temperaturi do najviše 25 °С, izbegavati direktno izlaganje sunčevim zracima. Moguće je stvaranje prirodnog taloga koji ne utiče na učinkovitost proizvoda.

Rok upotrebe: 24 meseca.

Zapremina: 50 ml.

Primena: protresite bočicu, usmerite raspršivač prema problematičnoj zoni, pritisnite pumpicu 1-2 puta. Preporučuje se da nakon primene ne pijete i ne jedete ništa narednih 20-30 minuta. Preporuka je da se postupak ponovi 4-6 puta u toku dana.

Sprej je takođe pogodan za svakodnevnu preventivnu primenu s ciljem održavanja higijene usne duplje i očuvanja zdrave mikroflore.

Kontraindikacije: individualna netolerancija na sastojke.