Tiroidmin čaj

Tiroidmin čaj

1,160.00 RSD

TIROIDMIN – Smanjuje lučenje štitne žlezde

Altajsko lekovito bilje koje ulazi u fitokompleks TIROIDMIN pomaže u regulisanju hipertireoze – povećanog rada štitne žlezde, odnosno prekomernog lučenja hormona štitne žlezde u organizmu. Upotrebom ovog fitokompleksa utiče se na smanjenje lučenja tiroide.

Šifra proizvoda: 8606108480090 Kategorija: Oznaka:

Šifra artikla: 10982

INFORMACIJE ZA SPECIJALISTE
Ovaj fitokompleks, kao i ostale biljne mešavine, osmislila je grupa doktora iz Altajskog fitocentra „Alfit“ koji već 15 godina vodi dr. sci. med, onkolog, profesor Altajskog medicinskog univerziteta Sergej Valerijevič Korepanov. Doktor Korepanov je autor više monografija na temu lekovitog bilja i njegove primene u korigovanju različitih zdravstvenih stanja, a sam doktor bavi se proučavanjem lekovitog bilja već 30 godina.

Retko i endemsko lekovito altajsko bilje koje se sakuplja u stepskim i planinskim predelima, poznato je po svojoj čistoći i izvanrednim aktivnim komponentama. Primena lekovitog bilja se u praksi pokazala kao bezbedan i pouzdan način korigovanja različitih stanja organizma, te je potpuno opravdana i u slučaju hiperfunkcije (povećane funkcije) štitne žlezde.

Sastav: Jurnica – smiruje centralni nervni sistem, ublažava razdražljivost, poboljšava san, ima opšte blagotvorno delovanje na endokrini sistem u celini.

Glog – Proizvodi od gloga u ruskoj narodnoj medicini primenjuju se od davnina za smanjenje rada štitne žlezde.

Vranilovka – je biljka koja je izuzetna po svom delovanju na centralni nervni i endokrini sistem, poseduje izvanredna svojstva zbog svog bogatog hemijskog sastava, a u kineskoj medicini, kao i u tradicionalnoj ruskoj medicini, poznata je kao sredstvo od izuzetnog značaja za uravnoteženu funkciju štitne žlezde.

List divlje jagode – ima sposobnost smanjivanja stepena apsorpcije joda od strane štitne žlezde.

Vrbovica – ima izraženo umirujuće delovanje, poseduje antiupalnu komponentu u svom hemijskom sastavu, deluje kao spazmolitik a stoga poseduje i sposobnost umanjivanja bolova.

Terapijske indikacije: U medicinskom centru „Alfit“ čaj je nezamenljiv deo svakodnevne terapije kod pacijenata sa problemima:

hipertireoze;
tireotoksikoze;
hiperplazije štitne žlezde;
uvećane štitne žlezde;
formiranja čvorova u tkivu štitne žlezde.
Kontraindikacije: Kontraindikacije nisu zabeležene. Moguća je individualna preosetljivost na komponente proizvoda.

Napomena: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) preporučljivo je upotrebiti manju dozu (1/4 od predviđene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije. Osobe sklone alergijskim reakcijama trebalo bi da obrate posebnu pažnju. Proizvod nije lek.

Način primene: Jedan briket preliti šoljom kipuće vode i ostaviti da odstoji najmanje 8- 10 minuta.

Piti 2-4 čaše čaja dnevno u zavisnosti od individualnih potreba.

Pakovanje: 30 briketa.

ROK TRAJANjA: Tri godine od datuma utisnutog na ambalaži.
NAČIN ČUVANjA: Proizvod čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju na tamnom mestu i sobnoj temperaturi, izvan domašaja dece.

Proizvod je laboratorijski ispitan.
Na osnovu dobijenih rezultata laboratorijskog ispitivanja i stručnog razmatranja, u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane, Zakonom o zdravstvenoj ispravnosti životnih namirnica i predmeta opšte upotrebe i odgovarajućim podzakonskim aktima, proizvod ispunjava uslove propisane navedenim zakonskim aktima i bezbedan je za upotrebu.