Politika privatnosti

Posetom našem sajtu prihvatate naše uslove korišćenja kao i politiku
privatnosti i zaštite ličnih i poverljivih podataka.

Politika privatnosti i zaštite podataka

Naša „Politika privatnosti i zaštite podataka“ sadrži odredbe koje prihvatate činom korišćenja ovog sajta. Sadržaj koji sledi sastavni je deo „Uslova korišćenja“ sajta i u tom kontekstu ga treba tumačiti i uvažavati. Ukoliko se ne slažete, molimo da odustanete od dalje upotrebe sajta.

Mi u celosti poštujemo vašu privatnost i lične podatke koje nam poveravate. Naša Politika privatnosti objašnjava kako prikupljamo, koristimo, delimo i štitimo vaše podatke koje ostavljate kada pristupate sajtu, stupate u kontakt s nama i kupujete robu, kao i vaša prava u vezi sa tim.

Molimo, pročitajte ove odredbe

Molimo Vas da pročitate odredbe koje slede, kako bismo izbegli nesporazume. Povremene promene i pojedine izmene ovih odredbi stupaju na snagu odmah nakon njihove objave na ovoj web stranici, bez naše obaveze da vas o njima unapred obaveštavamo.

Svaka upotreba ovog sajta nakon objave revidiranih pravila politike privatnosti, smatraće se kao davanje Vaše saglasnosti sa promenama koje su nastale nakon vaše zadnje posete ovom sajtu. Zato pregledate ovu web stranicu kad god nameravate da koristite naš sajt.

Politika privatnosti i vaša prava na zaštitu

Imate pravo ažurirati ili promeniti sve podatke koje nam ostavite, opozvati vaš pristanak na njihovu upotrebu, zatražiti da potvrdimo koje podatke o vama imamo i u koje svrhe ih koristimo, ili da ih u celosti izbrišemo.

Takođe, imate pravo da znate da li mi obrađujemo vaše podatke ili ih isporučujemo trećim obrađivačima i u koje svrhe. Prvi vaš zahtev za tim je besplatan, a naknadne zahteve adekvatno naplaćujemo.

Odjava od primanje e-pošte

Možete se odjaviti od primanja e-pošte od nas potvrđivanjem odgovarajućeg linka i odustati od primanja bilo kakvih marketinških komunikacija ili korištenja vaših podataka u marketinške svrhe. To možete učiniti tako da nas kontaktirate preko naše e-mail adrese.

Možete isključiti bilo kakvu obradu vaših ličnih podataka, ali imajte na umu da bi to moglo dovesti do gubitka pristupa našoj web stranici.  Čuvanje vaših podataka propisano je zakonom i mi moramo poštovati te zakonske obveze.

Ograničenje prava

Vaša prava su ograničena samo onoliko koliko su u suprotnosti s našim poslovnim interesima i zakonskom regulativom. Mi možemo zatražiti od vas da nam dostavite dokaze svog identiteta pre nego što pristupimo ostvarivanju nekih vaših prava na našem sajtu.

Vi dobrovoljno ostavljate navedene podatke na  web stranici ili mobilnoj aplikaciji prilikom registracije ili kupovine proizvoda preko naše web stranice. Niste dužni davati ove podatke, ali odbijanje onemogućava pristup nekim pogodnostima prilikom korišćenja sadržaja i funkcija sajta.

Ukoliko nam dostavite informaciju o drugim osobama ili ako one dostave informacije o vama, iste će biti korišćene isključivo u svrhe za koje su i dostavljene (na primer, to može biti adresa komšije ili prijatelja na koju će biti dostavljena porudžbina, i slično).

Pravni osnov za upotrebu ličnih podataka

Određene informacije o vama prikupljamo kada posetite naš sajt, kupujete naše proizvode ili komunicirate s nama. Prihvatanjem ove Politike privatnosti Vi pristajete na njihovo prikupljanje, zakonsku upotrebu, obradu i deljenje trećim stranama prema našoj poslovnoj politici.

Pravni osnov za prikupljanje i obradu podataka o ličnosti predstavlja vaš pristanak koji dajete prilikom zasnivanja ugovornog odnosa u vezi sa registracijom ili kupovinom na sajtu,  a sve u skladu sa važećim zakonodavstvom Republike Srbije.

Vaše lične podatke možemo vam zatražiti:

  • Prilikom online registracije vašeg korisničkog naloga;
  • Pri kupovini proizvoda u našoj internetskoj prodavnici;
  • Ako učestvujete u nagradnim igrama, poklonima, anketama i istraživanjima na našem sajtu.

Prikupljaju se samo podaci o ličnosti koji su neophodni za vođenje evidencije o tome ko kupuje našu robu i radi realizacije prava i obaveza koje proizlaze iz ugovornog odnosa u vezi kupovine i garancije. Ti podaci se strogo čuvaju sve dok kupac ne zatraži njihovo brisanje.

Tipovi informacija koje se prikupljaju

1. Lični podaci koje koristimo za vašu identifikaciju: ime i prezime, poštanska adresa, adresa za dostavu, adresa e-pošte, telefonski broj.
2. Demografski podaci: starosna dob (datum rođenja), pol, datum i mesto rođenja, i slično.
3. Podaci o firmi (ako se radi o firmi)
4. Izvedeni podaci su podaci koje naš server automatski prikuplja o vama kada pristupite našem web mestu: vaša IP adresa, vrste pregledača, datumi i vreme kada pristupate web stranicama koje pregledate.
5. Financijski podaci su povezani s vašim načinom plaćanja, poput podataka o kreditnoj kartici ili bankovnom prenosu. Financijske podatke prikupljamo kako bismo omogućili nesmetanu kupovinu, naručivanje, vraćanje ili razmenu proizvoda i usluga s naše web stranice i srodnih mobilnih aplikacija. Čuvamo veoma ograničeni broj informacija financijske prirode i strogo ih štitimo.

Ostali tipovi

6. Podaci o društvenim mrežama prikupljaju se preko web lokacije sa koje pristupamo socijalnim medijima kao što je Facebook, Instagram, Linkedin, Twitter, Snapchat i druge platforme za druženje koje ovde nisu pomenute. Ti podaci uključuju ​​vaše lično ime, korisničko ime, lokaciju, adresu e-pošte, dob, pol, sliku profila i druge javno dostupne podatke. Ako to ne želite, na društvenoj mreži promenite postavke privatnosti.
7. Podaci mobilnih uređaja: Ako našu web stranicu upotrebljavate putem mobilnog uređaja ili aplikacije, možemo prikupiti podatke o vašem mobilnom uređaju (ID uređaja, model, proizvođač, lokacija, telefonski broj i interakcije s našom aplikacijom).
8. Ostali podaci: Povremeno nam možete ostavljati dodatne podatke kako biste učestvovali u nagradnim igrama, anketama, delenju poklona, itd. Od vas ćemo zatražiti određene informacije tako da vam biti potpuno jasno da ih dajete samo za tu svrhu.

Svrha prikupljanja navedenih informacija

Prikupljene informacije omogućavaju nam da vam ponudimo najbolju upotrebu našeg web sajta i da uspešno ispunjavamo obaveze prema vama. Pomoću tih podataka lakše personalizujemo interakciju i predlaganje proizvoda i usluga za koje ocenimo da bi mogli biti zanimljivi za vas. Podaci o poznatim kupcima su dragoceni u sprečavanju lažnog predstavljanja i štetnih radnji na našoj web stranici ili mobilnoj aplikaciji.

Pored navedenog, prikupljene informacije se koriste za:

  1. Evidenciju kupaca i njihovih porudžbina u sistemu izvršenja usluge i praćenja procesa;
  2. Obradu podataka u svrhu pružanja najboljih pogodnosti korisničkih servisa i garancija;
  3. Poboljšanje kvaliteta naših web stranica, sistema ponude i marketinških aktivnosti;
  4. Analizu saobraćaja, kretanja, konverzije i ponašanja posetilaca na sajtu;
  5. Vođenje statistike o parametrima ključnim za razvoj naše poslovne politike, i slično.

Načini prikupljanja i korišćenja podataka

Kao i mnoge druge web-lokacije, koristimo datoteke dnevnika koje evidentiraju posete web sajtu. Podaci unutar tih datoteka odnose se na demografiju, adrese internetskog protokola (IP), isporučioca internetskih usluga (ISP), vrstu pregledača, vreme i datum poseta, broj klikova, itd.

Te informacije koristimo za praćenje i analiziranje kretanja korisnika naših web stranica, procenu trendova i bolje upravljanje web lokacijom. Navedeni podaci ni u kom slučaju nisu povezani sa informacijama koje vas mogu identifikovati kao ličnost ili konkretnu osobu.

Najčešći načini prikupljanja informacija su putem:

  • kolačića (cookies),
  • Google Analytics servisa,
  • reklamnog potencijala Facebook-a i
  • potencijala Google Adwords-a.

Politika kolačića (cookies)

Politika kolačića na sajtu vam omogućava da ga na kvalitetniji način koristite. Na osnovu Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, dužni smo da obezbedimo Vaš pristanak za kreiranje, slanje i upotrebu „kolačića“ tokom vašeg boravka na ovom sajtu.

Šta su kolačići sajta i kako funkcionišu?

„Kolačići“ su mali tekstualni fajlovi sa podacima koje posećena web strana preko svog servera šalje na računar. Svrha kolačića je efikasnije poslovanja, bolja kominikacija sa korisnicima, personalizovanje korisničkog iskustvo i čuvanje prikupljenih podataka u skladu sa tim.

Kolačiće možemo koristiti za autentifikaciju vašeg identiteta, kako bismo utvrdili jeste li prijavljeni na našu web stranicu, zatim za personalizaciju, sigurnost, ciljano oglašavanje i analizu učinka naše web stranice.

Neki lolačići čuvaju vaša podešavanja i tako olakšavaju svaki sledeći pristup web stranici koja ih je ostavila na vašem IT uređaju. Informacije koje kolačići čuvaju nisu vidljive, ali u podešavanima pregledača možete uvek proveriti koje kolačiće trenutno imate na računaru.

Podešavanje pregledača weba

Gotovo svaki pregledač (web čitač, browser) se može podesiti da ne prihvata internetske kolačiće. U tim slučajevima posetioci imaju mogućnost da pregledaju web stranice sajta, ali ne mogu da upotrebe korisnički nalog, ili da naprave porudžbinu. Blokiranje kolačića ne ometa pregledanje sajta, ali nestaju neke funkcionalnosti kao što su mogućnosti pretrage, poručivanja robe i slično.

Pristanak na primenu kolačića

Poštujući vašu privatnost ovaj sajt koristi određene tipove kolačića isključivo za:

  • bolju funkcionalnost ove web stranice,
  • poboljšanje Vašeg korisničkog doživljaja,
  • integraciju sa društvenim mrežama i
  • prikaz ciljanih reklamnih sadržaja.

Najviše koristimo kolačiće kojima dodajete neki proizvod u korpu i koji se čuva 365 dana, i one koji vam omogućavaju da vidite koje proizvode ste prethodno pogledali, a koji se takođe, mogu čuvati 365 dana.

Nastavkom upotrebe sajta Vi definitivno prihvatate prisustvo kolačiće i njihovu ulogu. Zakon dozvoljava da na vašem uređaju čuvamo kolačiće neophodne za pravilan i efikasan rad ovog sajta. Za upotrebu kolačića koji prikupljaju personalne podatke, potrebna je vaša saglasnost.

Kakvu korist Vi imate od kolačića?

Pre svega, bolje korisničko iskustvo prilikom pregledanja sadržaja na našem sajtu. Kako bismo to postigli, moramo sajt kontinuirano unapređivati i prilagođavati vašim potrebama. U tome nam mnogo pomažu kolačići (cookies).

Svaka prvi put posećena stranica sajta šalje svoje „cookie“ na vaš računar na kome se stranica pregleda kako bismo došli do neophodnih informacija. Kolačići čuvaju informacije koje ste ostavili, pa ih ne morate uvek nanovo unositi kad se vraćate na isti sajt. Sadržaj koji ponovo pregledate već je, uz pomoć kolačića, prilagođen vašim postavkama i personalnom profilu.

Kontrola kolačića i upravljnje njima

Pri prvom pristupu nekoj stranici našeg sajta, dobijate obaveštenje o kolačićima i mogućnost da ih delimično ili u celini prihvatite ili odbijete. Većina čitača weba prihvata kolačiće po zadanim postavkama. Prihvaćene kolačiće možete brisati u podešavanjima svog pregledača.

Ne preterujte sa odbijanjem svih kolačića. Onemogućavanje nekih od njih može umanjiti efikasnost korišćenja sajta. Detaljnije informacije o tome možete pronaći na web stranici: Šta su kolačići sajta?. Korišćenjem naših web stranica bez onemogućavanja instalacije kolačića, vi zapravo pristajete na njihovu upotrebu u skladu sa ovim uslovima.

Softveri i servisi od strane trećih lica

Za poslove objavljivanja oglasa na sajtu, nadzor marketinških kampanja i upravljanje sličnim inicijativama, možemo da koristimo i softvere treće strane. Ovi softveri mogu koristiti tehnologiju nad kojom nemamo kontrolu. Na vama je da ih blokirate ukoliko to želite.

Analitika web stranica

Možemo se služiti analitikom trećih strana, kao što je Google Analytics, koje takođe koriste kolačiće i druge tehnologije za praćenje i analizu saobraćaja, popularnosti sadržaja i bolje razumevanje ponašanja posetilaca.

Mi ne prenosimo vaše lične podatke ovim stranama, ali vaš pristup našoj web stranici često zavisi od vašeg pristanka na upotrebu vaših podataka od strane ovih nezavisnih analitičkih firmi.

Ovaj sajt koristi Google Analytics servis za analizu podataka na našim web stranicama. To nam znatno pomaže da unapredimo Vaše iskustvo sa našim sajtom. Ovaj servis koristi kolačiće koji sadrže informacije o vašoj poseti našem sajtu, trajanje posete, tip pretraživača i tako dalje.

Pregledate politiku privatnosti tih servisa i kontaktirajte ih ukoliko imate pitanja. Ako ne želite da se informacije o vama prikupljaju na ovaj način, možete upotrebiti alat za isključivanje kao što su Network Advertising Initiative ili Digital Advertising Alliance.

Facebook i Google Adwords

Moguće je da u nekom periodu koristimo reklamni potencijal Facebook-a, odnosno njegove piksele koji se dodaju na stranice sajta što omogućava slanje podataka Facebook-u o aktivnostima posetilaca na sajtu.

Pomoću instaliranih piksela, Facebook kreira publiku koja će te stranice posećivati i vršiti konverzaciju. U svakom slučaju, važno je da znate da Facebook-u ne nudimo niti ustupamo vaše lične podatke.

Preko Google Adwords remarketinga takođe možemo kreirati ciljanu publiku koja će posećivati stranicu ili skup stranica i vršiti konverziju. Servis Google Aswords koristimo za reklamne kampanje kroz relevantne oglase ciljanoj publici.

Google-u ne prenosimo nikakve lične podatke naših korisnika. Na stranici Personalizacija oglasa, možete izvršiti podešavnja prikazivanja reklamnih oglasa.

Kako koristimo prikupljene informacije?

Vaše lične podatke i poverljive informacije možemo otkriti trećem licu samo ako je u pitanju zakonska obveza ili obezbeđivanje našeg nesmetanog poslovanja. U tom smislu, vaše podatke delimo s trećim stranama u situacijama koje uključuju stručnu administraciju našeg web mesta, administraciju vašeg računa, sklapanje ugovora, komunikaciju, primanje narudžbi, isporuku robe, zaštitu web mesta i slično.

Podatke korisnika možemo delimično otkriti i trećim stranama koje nam pomažu u raznim zadacima kao što su obrade plaćanja, usluge hostinga, dostave e-pošte, oglašavanje i korisničke usluge. Lične podatke i informacije delimo isključivo u skladu sa zakonom što uključuje deljenje informacija s drugim stranama radi sprečavanja zloupotreba, ili rešavanja prevara i kreditnih rizika.

Pravni osnov za deljenje podataka

Pravni osnov za deljenje nekih vaših podataka je svakako vaša saglasnost sa ovom Politikom privatnosti, i naše pravo na unapređivanje legitimnih poslovnih interesa. U slučaju prenosa vlasništva nad ovim sajtom, vaši podaci mogu postati imovina naslednika koga ne moraju da obvezuju naša pravila privatnosti, jer ima svoja. Mi se obavezujemo da vas o toj mogućnosti pravovremeno obavestimo.

Obrada prikupljenih ličnih podataka

Mi uglavnom ne obrađujemo vaše personalne podatke, već ih za taj posao ustupamo trećim stranama u skladu sa zakonom i pozitivnom poslovnom politikom. U nekim slučajevima biće potrebno preneti vaše podatke stručnom obrađivaču, kada mi nemamo mogućnosti za to.

Povremeno neke podatke obrađujemo ​​interno. Pravni osnov za to je vaš pristanak na njihovu obradu. To znači da je svrha obrade tih podataka sa naše strane, pre svega administriranje, održavanje i poboljšanje kvaliteta naše web stranice, ispunjavanje obaveza prema vama, poštovanje ​​zakonskih obaveza, zaštita prava i interese naše firme i vas kao naših korisnika i kupaca.

Možemo obrađivati sledeće podatke:

  1. Podatke povezane s vašim računom (vaše ime i prezime, adresa stanovanja, adresa e-pošte, podaci o plaćanju).
    2. Informacije o vašoj upotrebi naše web stranice (IP adresa, geografski podaci, koliko ste puta pristupali našoj web stranici, itd).
    3. Profilne podatke sa društvenih mreža koje koristite, vaša interesovanja, hobiji i zanimanja.
    4. Podatke koje nam pružate tokom kupovine i korištenja naših proizvoda, ili objavljujete na našoj web stranici.
    5. Vašu adresu e-pošte i podatke za kontakt koje ostavljate kada se pretplatite na našu e-poštu ili bilten.
    9. Informacije koje nam stavljate na uvid prilikom korespondencije putem e-pošte.
    10. Podatke vezane za poštovanja naših zakonskih obveza i zaštite vitalnih interesa osoba sa kojima smo u interakciji, i slično.

Lice odgovorno za obradu podataka

Zakonski zastupnik: Slavica Radaković
E-mail: rbafutoska50@gmail.com
Telefon: +381 (21) 533-445

Opoziv pristanka za obradu podataka

Svaki naš kupac i korisnik sajta ima pravo da opozove prethodno dati pristanak za obradu podataka o ličnosti. Pravna posledica opoziva je uglavnom prekid ugovornog odnosa između nas i vas kao korisnika zbog nemogućnosti održanja ugovora na snazi. 

Čuvanje i zaštita ličnih podataka

Mi se obavezujemo da ćemo čuvati privatnost naših posetilaca i kupaca. Prikupljamo samo osnovne podatke neophodne za naše kvalitetno poslovanje, informisanje i usluživanje korisnika u skladu sa Zakonom i dobrim poslovnim običajima.

Koristimo svetski priznate sisteme kako bismo zaštitili vaše podatke i obezbedili sigurnu finansijsku transakciju. Primjenjujemo sve opšte prihvaćene sigurnosne standarde u cilju sprečavanja gubitka ili zloupotrebe vaših ličnih podataka.

Međutim, nijedna sigurnosna mera nije 100% sigurna od svakog vida zloupotrebe. Stoga ne možemo garantovati permanentnu i potpunu zaštitu svih podataka koje nam poveravate.

Dostupnost podataka

Svi podaci o korisnicima i kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci potrebni za obavljanje posla. Svi zaposleni i poslovni partneri odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Nastojimo da se vaši podaci prenose između nas u elektronskom obliku, putem šifrovane internet veze, i da se čuvaju na infrastrukturi koja je zaštićena od neovlašćenog pristupa. Uvek imate mogućnost izbora se izbrišete sa mailing liste koju koristimo za marketinške kampanje. 

Interakcija s drugim ljudima

Ako na našem web mestu ili u mobilnoj aplikaciji komunicirate s drugim ljudima, imajte u vidu da oni mogu doći u dodir sa nekim vašim podacima kao što su, vaše ime i prezime, broj telefona, adresa boravka, slika profila, istorija interakcije s našim web mestom, itd.

Naše web imaju hiperveze. Iako pazimo koje hiperveze uključujemo na naše web stranice, mi ne možemo biti odgovorni za bilo kakvu štetu ili posledice koje pretrpite korištenjem tih hiperveza. Preporučujemo da pročitate pravila tih web stranica pre interakcije s njima.

Zadržavanje ličnih podataka

Lične podatke zadržavamo sve dok su nam potrebni za obavljanje naših legitimnih poslova i zakonskih obveza, odnosno sve dok izričito ne zatražite da ih izbrišemo. Neke podatke zadržavamo neograničeno u svrhu održavanja vašeg naloga (računa), sve dok ga sami ne ugasite.

Podatke koje prikupljamo za određenu svrhu, ne čuvamo duže nego što traje ta svrha. Nepotrebne podatke brišemo za trajno. Vi možete zatražiti da u bilo kojem trenutku izbrišemo sve vaše podatke. Imajte na umu da ne možemo kontrolisati treće strane. Ako želite da izbrišite podatke i kod njih, morate njih kontaktirati, a mi možemo samo da vam dostavimo popis trećih strana kojima smo vaše podatke preneli.

Zaštita dece

Ovaj web sajt nije namenjen deci mlađoj od 16 godina. Ako nemate 16 godina, nemojte pristupati ovom sajtu. Ukoliko dođete do saznanja da smo nekim slučajem prikupili podatke osoba mlađih od 16 godina, kontaktirajte nas kako bismo ih odmah izbrisali.

Završne odredbe

Prihvatanjem ove Politike privatnosti, vi prihvatate i činjenicu da su neki vaši lični podaci dostupni putem interneta širom sveta i da ih je nemoguće 100% zaštititi od zloupotrebe od strane drugih subjekata. Mi ćemo vas odmah obavestiti o svakom riziku koji uočimo.

Ukoliko imate pitanja u vezi sa ovom Politikom privatnosti, ili iz nekog razloga, želite da povučete saglasnost za obradu Vaših ličnih podataka, molimo Vas da nas kontaktirate na e-mail adresu organic@neobee.net a mi ćemo postupiti u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (PDF).

„Ruska biljna apoteka ORGANIC“

Pouzdana dostava

Beplatna dostava za kupovinu preko 8000 rsd

Sigurno plaćanje

Platite kuriru pouzećem prilikom preuzimanja robe

100% zadovoljstvo

Grantujemo za kvalitet proizvoda i usluga

Online podrška

Pitajte nas putem emaila bilo kada 24/7