Uslovi korišćenja sajta

Upotrebom ovog sajta prihvatate sve odredbe koje naši Uslovi korišćenja sadrže !

 Uslovi korišćenja sajta 

Opšte odredbe

Veb sajt www.biljnaapotekaorganic.rs je u vlasništvu radne jedinice „Ruska biljna apoteka ORGANIC“ sa sedištem u Novom Sadu.

Korišćenjem ovog sajta, slažete se sa našim Uslovima korišćenja i Politikom privatnosti. Pažljivo ih pročitajte, jer sajt koristite na sopstveni rizik.

Ukoliko se ne slažete sa ovim uslovima ili niste punoletni, molimo Vas da odustanete od pristupa ovom sajtu. Ne prihvatamo odgovornost za bilo kakvu štetu prouzrokovanu korisnicima ili trećim licima koja je posledica neinformisanosti o Uslovima korišćenja i njihovim izmena.

Uslovi korišćenja sajta i odredbe date na ovoj stranici podložne su promenama u bilo kom trenutku. Zadržavamo pravo da objavimo izmene ovog teksta u celosti ili delimično kada to bude potrebno radi poboljšanja našeg poslovanja.

Uslovi korišćenja sajta posebno su definisana pravila pri kupovini koja obezbeđuju kvalitet naše usluge i zadovoljstvo Vas kao naših kupaca.

Pravila kupovine

Prihvatanje ovih uslova korišćenja kupac potvrđuje prilikom porudžbine artikala putem našeg web shopa.

1. Nakon prijema narudžbe putem sajta, mi kao prodavci smo u obavezi da pribavimo njenu potvrdu putem telefona ili e-pošte.
2. Nakon dobijene potvrde narudžbe od strane kupca, narudžba je neopoziva.
3. U slučaju bilo kakvog neslaganja ili promena, prodavac je dužan da o tome obavesti kupca prilikom telefonske potvrde narudžbe.
4. Prodavac se obavezuje da naručene proizvode isporuči ispravne i u predviđenom roku.
5. Načini isporuke (dostave) i plaćanja, reklamacije, odustajanje, povraćaj novca ili zamena proizvoda, regulisani su na našoj web stranici „Dostava i povraćaj“ čiji sadržaj je sastavni deo ovog dokumenta i tako ga treba tumačiti i koristiti.

Robu isporučujemo van područja Republike Srbije samo nakon dogovora o posebnim uslovima dostavljanja.
Kupac može postati samo punoletna osoba koja prihvata naše uslove korišćenja što potvrđuje porudžbinom proizvoda. Ugovor u ime, i za račun maloletnika ili poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici.

Sve cene su izražene u dinarima i sadrže PDV.

Postupak kupovine putem naše internet prodavnice odvija se u 4 faze:

1. Poručivanje,
2. Dostava (opciono – plaćanje online prilikom naručivanja),
3. Prihvatanje i plaćanje dostavljene porudžbine,
4. Opciono – reklamacija ili povraćaj robe i novca.

Pravo na odustajanje

Prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014, 6/2016 – dr. zakon i 44/2018 – dr. zakon) kupovina preko našeg web shopa je prodaja na daljinu. U tom slučaju Zakon ustanovljava pravo kupca, odnosno potrošača da odustane od ugovora o kupovini u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predat. Više informacija možete pročitati u Zakonu o zaštiti potrošača R. Srbije, dostupnom na gore datom linku.

Kupac ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje. Izjava o odustajanju od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata trgovcu. Obrazac za izjavu o odustajanju možete preuzeti klikom na link u prvom delu naziva obrasca izjave:

IZJAVA O ODUSTANKU OD UGOVORA NA DALJINU ILI UGOVORA KOJI SE ZAKLJUČUJE IZVAN POSLOVNIH PROSTORIJA

Izjava o odustanku mora biti svojeručno potpisana. Prilikom vraćanja proizvoda, troškovi transporta padaju na teret kupca, a mi smo u obavezi da izvršimo povraćaj uplate, koju smo primili od kupca, uključujući i troškove isporuke, a najkasnije 14 dana od prijema izjave koja proizvodi dejstvo od dana kada nam je poslata na našu e-mail adresu naznačenu u kontakt podacima.

Možemo da odložimo povraćaj sredstava dok od kupca ne dobijemo robu koju vraća, ili dok ne dostavi dokaz da je robu poslao.

Napominjemo da kupac može da vrati samo proizvode koji su neoštećeni, nekorišćeni i u originalnoj ambalaži, sa svim dodacima, propratnom dokumentacijom i priloženim originalnim računom. Po prijemu vraćene robe utvrđujemo da li je ispravna i vraćena onako kako je gore navedeno. Ukoliko utvrdimo da je roba neispravna krivicom kupca, odbija se povraćaj novca, a troškove vraćanja snosi kupac.

Dostava, plaćanje, troškovi isporuke, reklamacije

Sve informacije o isporuci (dostavi) robe, troškovima dostave, plaćanju, reklamaciji i povraćaju sredstava, dostupne su vam na našoj web stranici  „Dostava i povraćaj„. Sadržaj te stranice u celini je sastavni deo „Uslova korišćenja“ i tako ga treba tumačiti.

Zaštita intelektualne svojine

Svi unikatni i optimizovani sadržaji (slike, tekstovi, dizajn, grafika, zaštitni znakovi, servisne oznake) i slično, u našem su vlasništvu i podležu zakonskoj zaštiti intelektualne svojine. Sadržaj naših web stranica možete koristiti samo u skladu sa zakonom i ovim uslovima upotrebe.

Komunikacija

Svaka komunikacija ostvarena putem našeg „kontakta“, bloga, komentara na blogu, prijave na bilten, telefona ili e-pošte, ne spada u poverljive podatke i podleže pregledu i distribuciji od strane trećih strana.

Ne stojimo iza neprimerenih sadržaja i komentara korisnika na blogu ili poslatih e-poštom. Vi prihvatate da nećete komunicirati sa našim sajtom na neprimeren ili protivzakonit način, ili ga iskoristiti u zlonamerne, klevetničke, lažne, opscene, uvredljive i druge štetne svrhe.

Korisnicima naših web stranica je posebno zabranjeno:

  • objava i razmena sadržaja koji krše domaće i/ili međunarodne zakone i ljudska prava, kao i sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, preteći, rasistički, šovinistički i štetan na bilo koji drugi način,
  • objavljivanje, slanje i razmena neproverenih ili lažnih informacija čije bi korišćenje moglo naneti štetu drugim korisnicima,
  • lažno predstavljanje, ili predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica,
  • objavljivanje, slanje i razmena sadržaja zaštićenih autorskim pravom, kao i slanje neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog traženja i pristanka, ili obmanjivanjem,
  • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje ličnih podataka drugih posetilaca sajta,
  • neovlašćeno korišćenje našeg sajta za bilo kakvo oglašavanje ili promociju.

Zadržavamo pravo da trenutno ukinemo pravo pristupa krajnjem korisniku čije se ponašanje smatra neprihvatljivim, kao i u svakom drugom slučaju nepoštovanja ovih  Uslova korišćenja i opšte važečih zakonskih regulativa.

Za informacije kada i kako koristimo vaše podatke koje pružite u komunikacijama, pogledajte našu Prolitiku privatnosti na ovom sajtu.

Odricanje od odgovornosti

Ovaj sajt i sadržaji na njemu služe samo u informativne i kupoprodajne svrhe. Njihovom upotrebom na bilo koji način, vi prihvatate odgovornost za svaki direktni ili indirektni gubitak, štetu, posledice i ponašanje nastalo kao rezultat vaše upotrebe naše web stranice.

Odričemo se odgovornosti za bilo kakve probleme nastale u komunikaciji i interakciji sa vama, koji su rezultat ili posledica prirodnih nepogoda, tehnoloških kvarova ili grešaka u sistemu kupovine, plaćanja ili isporuke proizvoda.

Sve informacije o proizvodima na ovom sajtu zasnovane su na uputstvu i deklaraciji proizvođača i relevantnim iskustvima korisnika. Odričemo se svake odgovornosti za eventualne posledice koje nastupe zbog neke greške u informacijama ili vašeg postupanja prema njima.

Ako imate medicinskih, pravnih ili financijskih problema ili pitanja, prethodno se obratite stručnjacima iz tih oblasti.
Izričito se odričemo bilo kakve odgovornosti za radnje i posledice uzrokovane vašom odlukom da bez konsultacije sa svojim lekarom koristite informacije, preparate i proizvode sa ovog sajta, odnosno za negativne posledice vašeg nepravilnog korišćenja ovog sajta.

Dogovor i pristanak

Korišćenjem bilo koje naše web stranice Vi automatski pristajete na naše Uslove korištenja ovog sajta. Pre nego što se registrujete na našem web sajtu, ili sa njega obavite bilo koju radnju, vi morate prihvatiti naša Pravila privatnosti.

Nakon što pristanete na našu “ Politiku privatnosti“ i “ Uslove korišćenja “ ovog sajta, njihove odredbe postaju sastavni deo ugovora između Vas kao korisnika i nas kao vlasnika ovog web mesta. Time prihvatate da sva saznanja stečena na ovom web sajtu, koristite na vlastiti rizik.

Ako primetite bilo kakve greške ili propuste, pošaljite nam poruku o tome na email adresu naznačenu u našim kontakt informacijama.
Za dodatne informacije ili pitanja u vezi pomenutih pravila, kontaktirajte nas putem e-pošte naznačene u našim kontakt informacijama.

Raskid saradnje

Ukoliko prekršite naše Uslove korišćenja sajta, bićemo prisiljeni da vam na odgovarajući način onemogućimo korišćenje naših web stranica. To možemo uraditi u bilo kojem trenutku bez najave. Ako to bude neophodno, blokiraćemo vašu IP adresu od daljih poseta našem sajtu.

Politika privatnosti i zaštite podataka

Naš politika privatnosti i zaštite podataka dostupna je na datom linku, odnosno kao posebna web stranica na našem sajtu. Sadržaj te stranice u celini je deo ovih „Uslova korišćenja“  i kao takvog ga treba posmatrati i tumačiti.

Završna odredba

Ovaj sajt se redovno održava i ažurira. Trudimo se da damo tačne, proverene i pravovremene podatke, ali ne garantujemo da su 100% svi i u svakom trenutku potpuno tačni, kompletni i ažurni. Zato naglašavamo da su Uslovi korišćenja i sve informacije na sajtu, podložni promenama i izmenama u bilo kom trenutku. Zadržavamo pravo da promene i izmene objavimo na sajtu onda kada i gde to bude zaista neophodno.

„Ruska biljna apoteka ORGANIC“

Pouzdana dostava

Beplatna dostava za kupovinu preko 10000 rsd

Sigurno plaćanje

Platite kuriru pouzećem prilikom preuzimanja robe

100% zadovoljstvo

Grantujemo za kvalitet proizvoda i usluga

Online podrška

Pitajte nas putem emaila bilo kada 24/7