Artrofleks

3,869.00 RSD

ArtroFleks je namenjen osobama koje pate od patoloških promena koštano-zglobnog sistema kao i za prevenciju razvoja oštećenja zglobne hrskavice ukoliko postoje genetske predispozicije, uzrasne indikacije ili kod osoba koje se profesionalno bave sportom baletom, plesom, odnosno gde usled učestalog i intenzivnog opterećenja zglobnih površina može nastupiti njihovo oštećenje.

Šifra proizvoda: 8606108480489 Kategorije: , Oznake: ,
r

Slike su informativnog karaktera i nisu obavezujuće, podložne su promenama i mogu se razlikovati od aktuelnog stanja.

Fitokompleks Artrofleks, u kapsuliranom obliku, doprinosi boljem zdravlju i funkcionisanju koštano-zglobnog sistema.

Artrofleks je namenjen osobama koje pate od pataloških promena koštano-zglobnog sistema kao i i za prevenciju razvoja oštećenja zglobne hrskavice ukoliko postoje genetske predispozicije, uzrastne indikacije ili kod osoba koje se bave sportom, baletom, plesom, gde usled učestalog i intenzivnog opterećenja zglobnih površina može nastupiti njihovo oštećenje.

Recepturu fitokompleksa ARTROFLEKS je osmislio ruski doktor fitoterapeut, onkolog, Sergej Valerjevič Korepanov.

Posebno je važno napomenuti da kvalitet samoniklog bilja poreklom sa Altajskih planina, garantuje visoki sadržaj biološki aktivnih supstanci.

Najnovija tehnologija prerade lekovitog bilja koja se primenjuje u proizvodnji fitokomleksa ARTROFLEKS značajno doprinosi njegovoj efikasnosti.

Fitokompleks ARTROFLEKS sadrži formulu koja aktivne supstance poput hondroitin- sulfata i glukozamin-sulfata dopunjuje ekstraktima lekovitog bilja, a za cilj ima revitalizaciju oštećenog tkiva, kao i izražen antiupalni efekat. Osim toga ARTROFLEKS stimuliše procese stvaranja kolagena i elastina u organizmu, reguliše i poboljšava ishranu i regeneraciju vezivnog tkiva, kao i hrskavičavog tkiva u celini.

Kao pomoćnu ili osnovnu terapiju lekar ili farmaceut može preporučiti ARTROFLEKS u slučajevima:
 • Artritisa (uključujući reumatoidni artritis);
 • Artroze, tendovaginitisa, miositisa;
 • Osteohondrosisa;
 • Oštećenja hrskavice kuka, kolena, ramena;
 • Kao pomoćna terapija osobama sa dijagnozom – giht (podagra);
 • Za brži oporavak posle hirurških intervencija na kičmi ili povreda kičme;
 • Diskus hernija;
 • Rehabilitacije posle trauma koštano- zglobnog sistema;
 • Za sportiste i osobe kod kojih je opterećen koštano-zglobni sistem;
 • Kao svakodnevna pomoć koštano-zglobnom sistemu;
 • Kao sredstvo preventive nastanka oboljenja ukoliko postoje genetske predispozicije razvoja istih;
 • Bolesti krvnih sudova (jača elastičnost krvnih sudova i vena);
 • Uzrasne promene koštano – zglobnog sistema: zglobova kuka, kolena i kičme;
 • Jača kosu, nokte, elastičnost kože i poboljšava njen izgled jer podstiče stvaranje kolagena i elastina.
 • Propratna blagotvorna delovanja preparata: poboljšava imunitet, jača organizam, umanjuje bol.
Fitokompleks ARTROFLEKS može da se kombinuje sa svim lekovima i hranom.

Brže i bolje delovanje ARTROFLEKS kapsula postiže se uz korišćenje APITOKS FORTE masti sa pčelinjim otrovom.

Sastav: Čaga, glukozamin- sulfat, hondroitin-sulfat, ekstrakt vrbe, esktrakt čička, ekstrakt pasjeg trna.

Glukozamin-sulfat, hondroitin sulfat i ekstrakt pasjeg trna (izvor vitamina C, omega 3,6,9 i 12 kao i drugih elemenata koji učestvuju u metaboličkim procesima regeneracije hrskavičastog tkiva) – imaju brzo i dugotrajno delovanje koje pomaže rehabilitaciji hrskavice i zglobova. Jačaju ligamente, srčane zaliske, nokte i kosu.

Esktrakt vrbe deluje protivupalno i antialergijski, umanjuje bol uzrokovan prekomernim opterećenjem zglobova.

Esktrakt čička reguliše promenu soli u oranizmu. U narodnoj medicini čičak je poznata biljka za tretman gihta.

Čaga veoma dobro poznat antioksidant koji vezuje slobodne radikale i eliminiše ih iz organizma, dobar je imunomodulator. Poseduje antiupalno i blago analgetsko delovanje (protiv bolova).

Sinergetsko delovanje lekovitog bilja značajno poboljšava iskorišćenost hondroitin-sulfata i glukozamin-sulfata, koji dospevaju putem želudačno-crevnog takta.

Način upotrebe: 1-2 kapsule 3 puta dnevno, uz obrok. Pogodan za kontinuiranu upotrebu.

Napomene: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla poželjno je upotrebiti manju dozu (1/4 od preporučene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije. Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu. Poreporučenu dnevnu dozu ne treba prekoračiti. Pre upotrebe pročitati uputstvo.

Upozorenja: Preparat nije namenjen osobama ispod 18 godina, trudnicama i dojiljama. Pre upotrebe poželjno je konsultovati sa sa lekarom ili farmaceutom. U slučaju pojave reakcija preosetljivosti prekinuti sa upotrebom proizvoda i obratiti se lekaru.

Kontraindikacije: Nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti.

Način čuvanja: Proizvod čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju, na tamnom mestu i temperaturi ne većoj od 25 stepeni, izvan domašaja dece.

Proizvod je laboratorijski ispitan.

Na osnovu dobijenih rezultata laboratorijskog ispitivanja Instituta za javno zdravlje Republike Srbije i stručnog mišljenja Farmaceutskog fakulteta o bezbednosti hrane, Zakonom o sanitarnom nadzoru, Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda i odgovarajućim podzakonskim aktima, proizvod ispunjava uslove propisane navedenim zakonskim propisima.

Preporučen način upotrebe od strane nadležnih institucija RS može se razlikovati od preporučenog načina upotrebe Ruskog proizvođača gde se doza navodi kao individualna, u zavisnosti od potreba pacijenta, pola, uzrasta, telesne težine i zdravstvene kondicije. Pre upotrebe poželjno je konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom. Proizvod nije lek.

Pakovanje Artrofleks: 60 kapsula (po 500 mg).