Boravaja matka čaj

Boravaja matka čaj

1,599.00 RSD

Borovaja matka čaj – Poboljšava stanje reproduktivnih organa žene. Za reproduktivne organe žene.
Brdska materica (Orthilia secunda) – Monoflorni ruski fitočaj altajskih planina.

Borovaja matka ispoljava protivupalno i antimikrobno dejstvo, a takođe se smatra da poseduje antikarcinomni efekat. Odličan je analgetik i diuretik. Zbog širokog spektra delovanja, biljka se koristi u tretiranju različitih ginekoloških oboljenja.

Bar kod: 8606108480144 Kategorija: Namene: ,

Šifra artikla: 11078

INFORMACIJE ZA SPECIJALISTE
Monoflorni ruski fitočaj borovaja matka (brdska materica), vodi poreklo sa altajskih planina. Vekovima se koristi u ruskoj tradicionalnoj medicini i navodi se da je delotvorna „barem kod 40 bolesti“. Brdska materica se takođe koristi kao sredstvo za poboljšanjereproduktivnog zdravlja žena u kineskoj, monoglskoj i japanskoj narodnoj medicini.

U otkrivenim iskopinama na Altaju pronađene su kamene ploče na kojima je oslikana biljka brdska materica, koju uvek prati prikaz žene. Ovi artefakti datiraju iz V-VI veka pre naše ere. U dalekoistočnim kulturama, brdska materica je vekovima poznata kao prirodno sredstvo u borbi protiv neplodnosti žena, a lekari u Rusiji pre revolucije smatrali su je za preparat izbora u terapiji velikog broja ginekoloških oboljenja.
Lekovita svojstva brdske materice opisuju ne samo predanja već i savremena klinička istraživanja.

Zvanična medicina je potvrdila analgetička, antimikrobna i antiupalna svojstva brdske materice. Od 2003 godine brdska materica priznata je kao lekovito sredstvo od strane Ministarstva Zdravlja Ruske Federacije i zvanično je zavedena u farmakopeju.

Sastav: Borovaja matka : Orthilia secunda – Brdska materica (nadzemni deo).

KADA SE PRIMENJUJE I KOME JE NAMENJEN FITOČAJ BOROVAJA MATKA?

Terapeutskoj primeni brdske materice u Rusiji, u današnje vreme najviše je doprineo Dr sci. med. Sergej Valerijevič Korepanov, ginekolog, onkolog, profesor Altajskog medicinskog univerziteta, autor nekoliko monografija o lekovitom bilju Altaja i Rusije. Dr Korepanov je načelnik altajskog fitocentra Alfit iz grada Barnaul, gde se lekovitost bilja iz netaknute sibirske prirode dopunjuje upotrebom savremenih tehnologija i naučnih dostignuća.

U medicinskom centru „Alfit“ u Barnaulu, lekari preporučuju pacijentima ruski fitočaj BOROVAJA MATKA kao osnovno i pomoćno sredstvo u slulajevima:

Mioma;
Policističnih jajnika;
Cistitisa;
Pijelonefritisa;
Erozija sluzokože materice;
Poremećaj menstrualnog ciklusa;
Fibromioma;
Neplodnosti;
Endometrioze;
Ciste;
Amenoreje;
Klimaks;
PMS.
Borovaja matka fitočaj može da se kombinuje sa ostalim lekovitim biljem, čajevima i lekovima. Pogodno za upotrebu kod onkoloških bolesnika.

NAZIV PROIZVODA: Borovaja matka, monoflorni fitočaj.

Neto količina: 30 briketa (60 gr).

KAKO SE PRAVILNO KORISTI FITOČAJ BOROVAJA MATKA?

Način upotrebe: 1 briket preliti sa šoljom vruće vode i ostaviti da odstoji 5-10 minuta. Uzimati ujutro u uveče, pola sata pre jela.

Rastvor za ispiranje/obloge: Borovaja matka se može upotrebljavati i lokalno. Pripremljen mlak čaj, može se direktno aplikovati na obolelo mesto.

Kao minimalni period korišćenja, preporučuje se primena fitočaja Borovaja matka 3 meseca, a u zavisnosti od intenziteta i vrste oboljenja, nekoliko puta godišnje. U slučaju potrebe za dužim kontinuitetom upotrebe, uzimanje čaja može se produžiti. Pogodan za dužu upotrebu.

NAPOMENE: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tišsgure, melemi itd.) poželjno je upotrebiti manju dozu (1/4 od preporučene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije.

Ruski proizvođač upotrebu ovog fitokompleksa navodi kao individualnu, u zavisnosti od potreba pacijenta, pola, uzrasta, telesne težine i zdravstvene kondicije. Pre upotrebe poželjno je konsultovati se sa lekarom ili farmaceuto,. Pre upotrebe pročitati upustvo. Proizvod nije lek.

KONTRAINDIKACIJE: Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti na neke od komponenata biljaka. Pre upotrebe, tudnicama i dojiljama potrebna je konsultacija sa lekarom.

UPOZORENjA: Ne koristiti u slučaju preosetljivosti na komponentu proizvoda, u toku trudnoće u dojenja.

ROK TRAJANjA: Tri godine od datuma utisnutog na ambalaži.

NAČIN ČUVANjA: Proizvod čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju na tamnom mestu i sobnoj temperaturi, izvan domašaja dece.

ISPITIVANJE: Proizvod je laboratorijski ispitan.
Na osnovu dobijenih rezultata laboratorijskog ispitivanja i stručnog mišljenja, u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane, Zakonom o zdravstvenoj ispravnosti životnih namirnica i predmeta opšte upotrebe i odgovarajućim podzakonskim aktima, proizvod ispunjava uslove propisane navedenim zakonskim aktima i bezbedan je za upotrebu.

POREKLO PROIZVODA: Proizvedeno i uvezeno iz Rusije.