Feminorm čaj

Feminorm čaj

1,299.00 RSD

Ruski fitočaj FEMINORM, preporučuje se kod PMS sindroma, poremećaja ciklusa, neprijatne manifestacije u menopauzi, iznendna smena osećaja vreline i hladnoće, razdražljivost, plačljivosti, nesanice, glavobolje, osećaja iscrpljenosti, manjka energije i elana, kod upalnih procesa u organizmu i hormonskog disbalansa.
Šifra proizvoda: 8606108480014 Kategorije: , Oznake: , ,
r

Slike su informativnog karaktera i nisu obavezujuće, podložne su promenama i mogu se razlikovati od aktuelnog stanja.

Feminorm čaj

FEMINORM kao i druge biljne mešavine ove serije, osmislila je grupa doktora iz Altajskog fitocentra „Alfit“.

Fito - čaj FEMINORM se može kombinovati sa svim lekovima i hranom. Pogodan je za kontinuiranu upotrebu.
Ruski fitočaj FEMINORM preporučuje od strane lekara pacijentima koji boluju od:
  • PMS sindroma, poremećaja ciklusa;
  • Neprijatne manifestacije u menopauzi (promena temperaturne percepcije, iznendna smena osećaja vreline i hladnoće bez ikakvih naglih promena spoljašnje temperature, pojačan osećaj vreline, razdražljivost, plačljivosti, nesanice, glavobolje, osećaja iscrpljenosti i manjka energije i elana);
  • Preventiva nastanka onkoloških oboljenja;
  • Upalnih procesa u organizmu;
  • Hormonskog disbalansa.

Sastav: seme mirišljavog kopra, koren stepskog božura, šišarke hmelja, trava vranilova, bela imela.

Seme kopra umirujuće deluje na vegetativni nervni sistem, poboljšava raspoloženje, povećava otpornost na stres i stresne situacije. Sprečava zadržavanje tečnosti u organizmu, što je veoma često jedan od simptoma klimaksa.

Šišarke hmelja služe kao izvor jedinjenja koja su po svom delovanju u organizmu slična estrogenu. Za razliku o hemijskog hormona deluje dosta nežnenije i zbog drugih hemijskih supstanci u svom sastavu nema neželjnih efekata nakon prestanka uzimanja. Ne umanjuje sposobnost samog organizma u lučenju hormona i ne remeti istu.

Imela reguliše krvni pritsak i umiruje njegove oscilacije, jača kardio-vaskularni sistem, štiti krvne sudove, poboljšava mikro i makrocirkulaciju glavnih arterija i perefernih krvnih sudova, poboljšava snabdevanje kritičnih organa kiseonikom.

Koren stepskog božura je od davnina poznat u narodnoj medicini naroda Altaja i Sibira, kao i u kineskoj narodnoj medicini kao izvanredno sredstvo regulacije nervnog sistema. Koren stepskog božura je izuzetno bogat različitim hemijskim jedinjenjima koja se nagomilavaju tokom vegetacije. Poseduje izrazita spazmolitička svojstva, prehranjuje nervni sistem i potpomaže njegovom radu i funkcionisanju. Nezamenljivo je sredstvo kod regulacije poremećaja rada vegetativnog nervnog sistema. Deluje kao blago umirujuće sredstvo koje ne remeti radnu sposobnost i ne izazaziva zavinost. Poboljšava rad srca , reguliše krvni pritisak.

Trava vranilova izuzetno povoljno utiče na endokrini i nervni sistem, ispoljava antikancerogeno delovanje i smatra se da je efikasno sredstvo za sprečavanje nastanka karcinoma mlečnih žlezda kao i repreduktivnih organa kod žena. Nestabilan nivo hormona tokom različitih životnih ciklusa kod žena, povećava rizik za razvoj karcinoma reproduktivnih organa.

Kontraindikacije: Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti.

Način pripreme: 1-2 briketa preliti sa 1 šoljom vruće vode i ostaviti da odstoji 10-20 minuta. Uzimati ujutro i uveče, pola sata pre jela, po potrebi i češće (tokom dana). Delovanje se pojačava korišćenjem vaginaleta FEMINORMAL.

Napomene: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) poželjno je upotrebiti manju dozu (1/4 od preporučene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije. Proizvod nije lek.

Pakovanje Feminorm čaj: 30 briketa (60 gr).