Jojobino ulje

Jojobino ulje

790.00 RSD

Šifra proizvoda: 8606107636030 Kategorije: ,
r

Slike su informativnog karaktera i nisu obavezujuće, podložne su promenama i mogu se razlikovati od aktuelnog stanja.

Jojobino ulje, supermoć ovog proizvoda krije se u njegovoj hemijskoj strukturi. Naime, estri voska koje sadrži ulje jojobe su skoro identični onima koje luči naša koža. Drugim rečima, najsličnije je masnoćama koje mi sami lučimo. To je jedina supstanca u prirodi poznata čoveku koja može da oponaša rad naših ćelija!

Ne izaziva alergije niti iritira kožu, što je značajno za sve one koji pate od hiperosetljivosti. U slučaju pojave gljivica slobodno ga koristite kao antifungicid.

Za negovanje rana i ožiljaka takođe je preporučljiva upotreba jojoba ulja jer primetno ubrzava proces oporavka. Pored toga što će zalečiti vašu kožu ujedno će je odbraniti  od mikroba i alergena. Zbog visokog procenta joda deluje antiseptički pa je podesan za čišćenje posekotina i povreda.

Početkom prošlog veka su tek američki naučnici počeli da istražuju ovu biljku i da otkrivaju njene blagodeti.

Zapadna civilizacija tek od skoro polako saznaje blagodeti ovog ulja, dok su američki Indijanci raspolagali znanjem o tome koliko je ulje jojobe zdravo za kožu i kosu mnogo pre zapadnjaka. Oni su od plodova jojobe pravili  ulje kojim su dezinfikovali i lečili rane. Pored toga su  ga koristili i za negu kože i kose. Problemi današnjice zvani - perut i opadanje kose u to vreme nisu bili poznati. S obzirom da je ulje jojobe svetložute boje Indijanci su ga nazivali “tečnim zlatom”.

  • vlaži i omekšava kožu
  • dobro se upija i ne žačepljuje pore
  • ima antimikrobno dejstvo
  • sprečava razvoj bakterija i gljivica
  • deluje preventivno na nastanak bora
  • upotrebljava se i za negu kose

Ulje jojobe, hladno ceđeno, nerafinisano ulje.

Pakovanje jojobino ulje:30 ml