Osteonorm čaj

Osteonorm čaj

1,299.00 RSD

OSTEONORM – Za bolju funkciju kostno-zglobnog sistema

OSTEONORM fitokompleks je stvoren po staroaltajskom receptu za kostobolju. Ovaj recept je zapisao početkom 19. veka sveštenik, otac Makarije, budući vladika i svetitelj.

U surovim uslovima Altaja i Sibira zapaljenski procesi koštano- zglobnog sistema, poput artritisa, predstavljaju čest zdravstveni problem, kao i okoštavanje, nagomilavanje soli i sl.

Mešavina biljaka ovog proizvoda blagotvorno deluje kod problema koštano-zglobnog sistema, i pomaže u sprečavanju ozbiljnijih oblika istih.

Šifra proizvoda: 8606108480045 Kategorije: , Oznaka:
r

Slike su informativnog karaktera i nisu obavezujuće, podložne su promenama i mogu se razlikovati od aktuelnog stanja.

Osteonorm čaj

Efikasnost lekovitog bilja u terapiji mnogih oboljenja, od davnina je poznata u tradicionalnoj medicini.

Ovaj na prvi pogled jednostavan, ali vekovima dokazano efikasan recept za koštano-zglobni sistem zapisao je početkom 19. veka. Oboljenja koštano-zglobnog sistema iz godine u godinu postaju sve učestalija. Stručno objašnjenje je civilizacijske prirode: katastrofalni manjak kretanja, od kojeg pre svega zavisi stanje kostiju, zglobova, mišića i ligamenata kombinovan sa nedovoljno kvalitetnom ishranom, koja u savremenim uslovima ne može obezbediti organizmu sve neophodne materije za funkcionisanje i podršku koštano- zglobnog sistema. U surovim uslovima Altaja i Sibira, zapaljenska oboljenja zglobova poput artritisa, gihta ili oboljenja povezanih sa stanjem kostiju (osteopenija i osteoporoza) bila su veoma zastupljena. Nažalost, i u današnje vreme ova oboljenja su veoma aktuelna. Vekovima proverena receptura u kombinaciji sa naprednim tehnologijama daju nam fitokompleks visoke efikasnosti za koštano-zglobni sistem.

Antiinflamatorna, antibakterijska, imunomoduliraujuća svojstva su osnovne karakteristike delovanja fitokompleksa
OSTEONORM. Lekovito bilje koje ulazi u sastav OSTEONORMA poseduje jedinstvenu sposobnost regulacije metaboličkih procesa koji su povezani sa apsorpcijom i iskorišćavanjem kalcijuma u organizmu.

Ruski fito - čaj OSTEONORM se preporučuje od strane lekara pacijentima koji boluju od:
  • Artroze;
  • Artritisa;
  • Poliartritisa;
  • Reumatskih oboljenja;
  • Osteopenije i osteoporoze;
  • Okoštavanja i poremećaja metabolizma soli;
  • Gihta (podagre);
  • Rehabilitacije nakon trauma i hirurških intervencija;
  • Protiv bolova u zglobovima i mišićima (kao blago sredstvo).

Fitočaj OSTEONORM se može kombinovati sa svim lekovima i hranom.

Sastav: Ognecvet, medveđe grožđe, cvet kamilice.

Ognecvet ima izraženo antiupalno delovanje, a uz to ima moć da značajno umanji bolove. Drugi naziv ove biljke je ruski žen-šen, a ime su joj dali Kinezi koji su dolazili na Altaj da je kupuju još u 17. i 18. veku. Danas se ognecvet istražuje u Onkološkom centru Ruske akademije nauka sa ciljem da se dokaže ne samo njegovo antireumatsko, već i antikancerogeno delovanje. Inače, ognecvet je izuzetno sredstvo u tretmanu artritisa, artroze, gihta i okoštavanja. Preporučuje se za korišćenje kao prirodno simptomatsko sredstvo kod onkoloških bolesnika (umiruje bolove). Veoma je nežan biostimulans (za razliku od kineskog žen-šena), bez kontraindikacija i neželjenih propratnih efekata. Utiče na metabolizam kalcijuma u organizmu zahvaljujući svom hemijskom sastavu, što ga čini popularnim sredstvom tretiranja osteoporoze i osteopenije u kombinaciji sa mumio smolom.

Medveđe grožđe je poznato prirodno sredstvo koje pospešuje lučenje urina i uspostavlja ravnotežu soli i vode u organizmu. Kod duže vremenske upotrebe značajno pomaže u rešavanju problema okoštavanja i gihta.

Kamilica je prirodan spazmolitik koji otklanja grčeve u mišićima i bolne simptome u koštano-zglobnom sistemu, poboljšava ukus mešavine, a zajedno sa ostalim komponentama deluje i kao antiupalno sredstvo.

Način pripreme: 1-2 briketa preliti šoljom vruće vode i ostaviti da odstoji najmanje 10 minuta. Piti 2-3 čaše čaja dnevno u zavisnosti od individualnih potreba, na prazan stomak. Dužina korišćenja se određuje individualno. Uobičajena dužina upotrebe, ne manja od 3-4 meseca.

Najbolji rezultat se postiže u kombinaciji sa APITOKS FORTE masti.

Napomene: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) poželjno je upotrebiti manju dozu (1/4 od preporučene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije.

Kontraindikacije: Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti.

Pakovanje Osteonorm čaj: 30 briketa (60 gr).