Ruski Ivan Čaj

Ruski Ivan Čaj

539.00 RSD

r

Slike su informativnog karaktera i nisu obavezujuće, podložne su promenama i mogu se razlikovati od aktuelnog stanja.

Originalni Ruski Čaj - Kiprej koji se dobija od listova samonikle lekovite biljke je jedan od najpopularnijih sredstava u ruskoj tradicionalnoj medicini jednostavna, ali vrlo korisna biljka kiprej (Epilobium anguistifolium), u narodu poznata kao Ruski Ivan čaj.

Korišćenjem najsavremenijih metoda fermentacije i obrade očuvani su ukus, miris i sva lekovita svojstva kipreja. Posebna selekcija ovog čaja, može umirujuće delovati na vaše telo, krv, ublažiti upale i alergije, ali i pomoći u problemima sa varenjem i urinarnim traktom.

Originalni ruski čaj – ivan čaj dobija se fermentacijom listova samonikle lekovite biljke Epilobium anguistifolium. Jedan je od najpopularnijih napitaka u ruskoj tradicionalnoj medicini. Jednostavna, ali vrlo korisna biljka u narodu poznata kao Ruski Ivan čaj (Epilobium anguistifolium), u stručnoj literaturi češće se spominje pod nazivom kiprej.
Zbog širokog spektra delovanja i prijatnog ukusa Ivan čaj u narodu dobio je i još jedno ime: Bogorodična trava.

Poznato je umirujuće delovanje ivan čaja na centralni nervni sistem, koje je po svojoj efikasnosti neznačajno slabije od delovanja valerijane. Ovo svojstvo omogućava njegovu primenu kod napetosti, anksioznosti i kod različitih vrsta neuroza. Ima izraženo antispazmolitičko delovanje. Koristi se i kod glavobolje i nesanice.

Dugatrajnom primenom u narodnoj medicini poznato je i blagotvorno delovanje na prostatu kao i urinarni sistem muškarca, smanjivanje upalnih procesa i povećanje „snage muškarca“.

Ivan čaj – kiprej čini stablo koje je nerazgranato, golo, uspravno. Lancelasti listovi dužine 10-15 cm , širine 1-2 cm (najviše do 4 cm). Cvetovi su sakupljeni u dugačke grozdaste cvasti. Na teritoriji Rusije raste u četinarskim šumama evropskog dela zemlje i u Sibiru. Raste na šumskim proplancima . Voli sveža, hranljiva, bogata nitratima zemljišta. Kao lekovita sirovina se koristi nadzemni deo biljke.

MLadi listovi ivan čaja sadrže: tanina oko 20 mg u korenu. Oko 10 mg do 15% sluzi biljna vlakna (celulozu) pektine, vitamin C (od 90 do 588 mg na 100 gr sirove trave, odnosno 5-6 puta više nego u citrusima), šećer, organske kiseline, pektin, flavonoide. Kiprej ne sadrži kofein.

Aktivni sastojci: Ivan čaj – kiprej- (Epilobium anguistifolium) list.

Lekari preporučuju  IVAN ČAJ u slučajevima:
  • Bolesti gastrointestinalnog trakta (ukljujučujući čir na želucu i crevima, nadustost, loše varenje, diareje);
  • Infekcija i upalnih procesa u organizmu;
  • Alergija i alaregijskih reakcija;
  • Virusnih oboljenja različite lokacije;
  • Poremećaja rada nervnog sistema: neuroze, nesanice, glavobolje, migrene, stresnih stanja i anksioznosti;
  • Regulacije rada muškog polnog sistema: prostatitisa i seksualne disfunkcije;
  • Potrebe podrške organizmu kod karcinomnih bolesnika;
  • Sredstvo opšteg jačanja organizma.

Način upotrebe: Kesicu čaja preliti sa 200-250 ml vruće vode i ostaviti da odstoji 10-15 minuta. Ne sadrži kofein. Uobičajene dnevne količine su 2 do 4 šolje dnevno. Ivan čaj nije lek tako da ne može doći do predoziranja.

Preporučena upotreba propisana od strane nadležnih institucija RS može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Ruski proizvođač upotrebu ovog fitokompleksa navodi kao individualnu, u zavisnosti od potreba, pola, uzrasta, telesne težine, i zdravstvene kondicije.

RUSKI FITOČAJ IVAN ČAJ može da se kombinuje sa svim lekovima i hranom. Pogodno za kontinuiranu upotrebu.

Kontraindikacije: Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti. Pre upotrebe, trudnicama i dojiljama potrebna je konsultacija sa lekarom.

Napomene: Osobe sklone alergijskim reakcijama moraju da obrate posebnu pažnju.

Pakovanje Ruski Ivan čaj: 10 kesica po 2 gr