Tiroidmin čaj

Tiroidmin čaj

1,299.00 RSD

TIROIDMIN – Smanjuje lučenje štitne žlezde

Altajsko lekovito bilje koje ulazi u fitokompleks TIROIDMIN pomaže u regulisanju hipertireoze – povećanog rada štitne žlezde, odnosno prekomernog lučenja hormona štitne žlezde u organizmu. Upotrebom ovog fitokompleksa utiče se na smanjenje lučenja tiroide.

Šifra proizvoda: 8606108480090 Kategorije: , Oznaka:
r

Slike su informativnog karaktera i nisu obavezujuće, podložne su promenama i mogu se razlikovati od aktuelnog stanja.

Tiroidmin čaj

Ovaj fitokompleks, kao i ostale biljne mešavine, osmislila je grupa doktora iz Altajskog fitocentra „Alfit“.

Retko i endemsko lekovito altajsko bilje koje se sakuplja u stepskim i planinskim predelima, poznato je po svojoj čistoći i izvanrednim aktivnim komponentama. Primena lekovitog bilja se u praksi pokazala kao bezbedan i pouzdan način korigovanja različitih stanja organizma, te je potpuno opravdana i u slučaju hiperfunkcije (povećane funkcije) štitne žlezde.

Terapijske indikacije: U medicinskom centru „Alfit“ čaj je nezamenljiv deo svakodnevne terapije kod pacijenata sa problemima:
  • Hipertireoze;
  • Tireotoksikoze;
  • Hiperplazije štitne žlezde;
  • Uvećane štitne žlezde;
  • Formiranja čvorova u tkivu štitne žlezde.

Sastav: Jurnica – smiruje centralni nervni sistem, ublažava razdražljivost, poboljšava san, ima opšte blagotvorno delovanje na endokrini sistem u celini.

Glog – Proizvodi od gloga u ruskoj narodnoj medicini primenjuju se od davnina za smanjenje rada štitne žlezde.

Vranilovka – je biljka koja je izuzetna po svom delovanju na centralni nervni i endokrini sistem, poseduje izvanredna svojstva zbog svog bogatog hemijskog sastava, a u kineskoj medicini, kao i u tradicionalnoj ruskoj medicini, poznata je kao sredstvo od izuzetnog značaja za uravnoteženu funkciju štitne žlezde.

List divlje jagode – ima sposobnost smanjivanja stepena apsorpcije joda od strane štitne žlezde.

Vrbovica – ima izraženo umirujuće delovanje, poseduje antiupalnu komponentu u svom hemijskom sastavu, deluje kao spazmolitik a stoga poseduje i sposobnost umanjivanja bolova.

Kontraindikacije: Kontraindikacije nisu zabeležene. Moguća je individualna preosetljivost na komponente proizvoda.

Napomena: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) preporučljivo je upotrebiti manju dozu (1/4 od predviđene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije. Osobe sklone alergijskim reakcijama trebalo bi da obrate posebnu pažnju. Proizvod nije lek.

Način primene: Jedan briket preliti šoljom kipuće vode i ostaviti da odstoji najmanje 8- 10 minuta.

Piti 2-4 čaše čaja dnevno u zavisnosti od individualnih potreba.

Način čuvanja: Proizvod čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju na tamnom mestu i sobnoj temperaturi, izvan domašaja dece.

Pakovanje Tiroidmin čaj: 30 briketa.