Ulje koštica grožđa

Ulje koštica grožđa

400.00 RSD

Šifra proizvoda: 8606107636054 Kategorije: , ,
r

Slike su informativnog karaktera i nisu obavezujuće, podložne su promenama i mogu se razlikovati od aktuelnog stanja.

Ulje koštica grožđa

Upravo u ekstraktu semenki griožđa smeštene su materije koje štite krvne sudove, sprečavaju pojavu proširenih vena i smanjuju rizik od infarkta. Smatra se da je ekstrakt semena ovog voća i do pedeset puta jači antioksidans od vitamina C koji spada u jače antioksidante. Tokom procesa hlađenja sirovih semenki grožđa dobija se nerafinisano, hladno seđeno ulje koštica grožđa. Ulje zadržava sve hranljive sastojke semenki, a posebno esencijalne masne kiseline. Svetlije je boje, ima blaži ukus, a pored esencijalnih masnih kiselina, izvor je vitamina E. Zahvaljujući velikim količinama ovog vitamina, sprečava bilo koju promenu membrana ćelije. Pored toga ulje je i odličan antioksidans jer sadrži polifenole i flavonoide koji su bogati antioksidativnim elementima. Ulje koštica grožđa može blagotvorno deloviti i kod oboljenja kao što su astma i alergije. Njegovom upotrebom može se smanjiti pojava krvnih ugrušaka, nivo lošeg holesterola, a preporučuje se i osobama koje pate od dijabetesa.

Ulje koštica grožđa za spoljašnju upotrebu

Danas ima široku primenu, a zauzima istaknuto mesto i u kozmetičkoj industriji. Poznato je da se ovo ulje koristi za toniranje kože lica, njeno podmlađivanje i zatezanje. Nanošenjem ovog ulja odlaže se starenje kože koje se javlja delovanjem slobodnih radikala a koža postaje glatka i elastičnija.Posebno se savetuje primena ovog ulja za predeo oko očiju. Nanošenjem ulja koštica grožđa,  koža se štiti od Sunca i štetnog zračenja. Ovo hladno ceđeno ulje može pomoći  i kod drugih kožnih oboljenja poput dermatitisa, akni i ekcema, jer sadrži i linoleinsku kiselinu koja ima važnu ulogu u nezi kože. Ulje se lako apsorbuje te svoju primenu ima i za ublažavanje opekotina i rana na koži, a pokazalo se i kao odlično prirodno sredstvo za eliminisanje strija i bora. U kombinaciji sa drugim uljima, koristi se kao masažno ulje, jer ima tu sposobnost da klizi, a poseduje i hidratantna svojstva.

Ulje koštica grožđa dobro i za negu kose

Ulje koštica grožđa pomaže i kod nege kose. Danas je sastavni deo mnogih losiona, krema, šampona i drugih preparata koji su namenjeni kosi. Ovo ulje pokazalo je mnogo pozitivnih efekata kada je reč o nezi kose. Ulje se može koristiti za rast kose, protiv opadanja ili pak za obnovu već oštećenih vlasi. Ovo nerafinisano ulje može se koristiti samostalno, a može u kombinaciji i sa drugim preparatima. Korišćenjem ulja koštica grožđa, kosa će postati zdravija  i vratiće joj se nekadašnji sjaj i mekoća.

Pakovanje: 50 ml