Ulje malina seme

Ulje malina seme

949.00 RSD

Ulje semenki maline – Bedem od UV zračenja
Ulje maline idealno je za letnje mesece jer sadrži zaštitni faktor, dok je zimi nezaobilazno u nezi zahtevne kože jer je hrani i hidrira. Ulje semenki maline – štiti od sunca, vetra i hladnoće Zahvaljujući svom sastavu, ovo ulje deluje blagotvorno kod ekcema i drugih upalnih stanja kože. Ulje je tamno žute do smeđe boje što govori o sadržaju karotenoida koji ima antioksidativna svojstva.

Šifra proizvoda: 8606107342245 Kategorije: , , , Oznake: ,
r

Slike su informativnog karaktera i nisu obavezujuće, podložne su promenama i mogu se razlikovati od aktuelnog stanja.

Ulje malina seme, (Rubus idaeus) ima najvišu prirodnu koncentraciju gama-tokoferola u slobodnom obliku. Sprečava oštećenje kože izazvane UV zracima.

Bogato je celim spektrom vrednih masnih kiselina od kojih izdvajamo omega-3 i omega-6 masne kiseline. U sastavu ovog ulja nalaze se i visoke koncentracije vitamina E (alfa i gama tokoferoli) i vitamin A.
Pruža zaštitu od celog UV spektra sunčevog zračenja (UV-A, B i C) i to snagom koja se može uporediti sa titanijevim dioksidom, što izraženo u faktoru zaštite (SPF) iznosi od 28 do 50, prema naučnoj studiji (Oomah i sur, Characteristics of raspberry seed oil, Food Chemistry 69 (2000) 187 193).

Zbog sadržaja fosfolipida vrlo je stabilno i ne kvari se ukoliko se čuva na adekvatnoj temperaturi.

Fosfolipidi, deluju kao prirodni antioksidans. Ovo ulje pogodno je za tretiranje strija, ekcema, dermatitisa i drugih upalnih stanja. Može se dodati i u pakovanja za suvu i proređenu kosu jer hrani vlasište, a kosi daje mekoću.

Zahvaljujući svom sastavu, ulje maline deluje blagotvorno kod ekcema i drugih upalnih stanja kože, što potvrđuje i pomenuta naučna studija. Preko 80% masnih kiselina iz ulja semenki maline, odnosi se na linolensku i alfa linolensku masnu kiselinu i zato je posebno pogodno za suvu, zrelu i dehidriranu kožu.

Ekstrakt semenki maline pomaže u zaštiti organizma od virusa.

Pakovanje ulje malina seme: 50 ml