Ulje neroli

Ulje neroli

999.00 RSD

Ulje Neroli: Ako nakapate samo nekoliko kapi ovog ulja na jastuk pre spavanja, živećete mnogo jednostavnije i spavaćete kao beba… Neroli ulje dobija se od cvetova gorke pomorandže. Spada među najdragocenija etarska ulja koja se primenjuju u aromaterapiji. Poznato po karakterističnom cvetnom mirisu, ovo ulje je jedno od najjačih prirodnih antidepresiva. Povoljno deluje protiv hronične depresije, anksioznosti i osećaja straha.

r

Slike su informativnog karaktera i nisu obavezujuće, podložne su promenama i mogu se razlikovati od aktuelnog stanja.

Ulje neroli, posebno je značajno u otklanjanju psiholoških smetnji u menopauzi, kao i protiv frigidnosti i impotencije.

Afrodizijačke moći ulja vezane su za antidepresivni efekat. Neroli otklanja psihičke smetnje kod frigidnosti, impotencije i menopauze tako što umiruje simpatički nervni sistem i stres hormone. Podstiče seksualnu želju kod oba pola. Promoviše osećaj radosti, sreće, romantike i nežnosti. Neroli ulje spada u malu grupu etarskih ulja koja se mogu slobodno primenjivati u trudnoći, pa je posebno značajno za očuvanje delikatne psihoemocionalne ravnoteže kod trudnica. Primenjeno lokalno na kožu, Neroli ulje stimuliše obnavljanje ćelija epitela kože i okolnih tkiva, pa se uspešno primenjuje za sprečavanje nastanka strija kod trudnica, protiv varikoznih vena, kao i za uklanjanje bora i ožiljaka. Pogodno je za negu suve i osetljive kože.

Primena:

Protiv depresije, stresa, uznemirenosti, nesanice, nervne napetosti, kao i opasnosti od šoka, najbolje je primeniti kombinovani postupak inhalacije i masaže koji se sastoji u sledećem:
Tri do četiri kapi Neroli ulja nakapati na maramicu, staviti na nozdrve i duboko i ravnomerno udisati pet minuta. Nakon toga po tri kapi Neroli ulja naneti na slepoočnice i sa obe strane vrata i lagano masirati 10 minuta. Nakon toga ponoviti postupak inhalacije i masaže još dva puta u toku pola sata.

Za sprečanje nastanka strija u trudnoći:

Od drugog do devetog meseca trudnoće dva puta dnevno nakapati 12 do 18 kapi Neroli ulja na šire područje donjeg stomaka i lagano polukružnim pokretima masirati celo područje 10 minuta.

Za uklanjanje bora i ožiljaka:

Jedanput uveče, naneti po 5 do 6 kapi Neroli ulja na područje ispod očiju, na jagodice lica i sa obe strane vrata i masirati pet minuta.

Svi ostali razlozi ZA:
  • Jak antidepresiv – podstiče osećaj radosti i sreće
  • Povoljno deluje kod hronične depresije, anksioznosti, otklanja strah i nesanicu
  • Izuzetan afrodizijak – pomaže kod frigidnosti, impotencije, podstiče romantično raspoloženje
  • Protiv vrtoglavice, glavobolje i neuralgija
  • Smanjuje lupanje i preskakanje srca
  • Ublažava simptome menopauze
  • Za negu kože sa ispucalim kapilarima i proširenim venama
  • Protiv bora i tamnih kolutova oko očiju – podstiče ćelijsku regeneraciju kože
  • Jedno od najcenjenijih parfemskih ulja.

Pakovanje ulje neroli: 10 ml