Agarikus

2,639.00 RSD

JEDINSTVENE MOGUĆNOSTI FUNGOTERAPIJE:
MEDICINSKA GLJIVA SIBIRA
AGARIKUS
FITOKOMPLEKS ZA ČIŠĆENJE LIMFOTOKA I ZA PODRŠKU IMUNITETU
U Rusiji, tačnije u Sibiru, agarikus ima široku primenu u periodu rehabilitacije nakon teških bolesti , kao sredstvo regulacije imuniteta, smanjivanja toksikoza različite etiologije i normalizaciju rada jetre. Smatra se da je Agarikus važno prirodno sredstvo u svim slučajevima poremećaja metabolizma, disfunkcije jetre, karcinomnih oboljenja, različitih vrsta poremećaja metabolizma masti, kao i stanja intoksikacija različite etiologije.
Svojstva agarikusa su temeljno istražena i objašnjena delovanjem korisnih smolastih jedinjenja na jetru. Njihov uticaj pospešuje lučenje neophodnih fermenata koji regulišu ne samo rad jetre već debelog i tankog creva. Normalizacijom rada unutrašnjih organa odgovornih za proces detoksikacije postižu se brojni pozitivni efekti:

smanjuje opšti nivo intoksikacije organizma;
čišćenje limfne tečnosti i krvotoka;
što doprinosi zaštiti od toksičnih materija;
daje energiju.
Pravilan rad unutrašnjih organa i normalizacija fermentne aktivnosti dovodi do pravilnog metabolizma masti. Ova pojava utiče i na regulaciju telesne težine.
Primena agarikus kapsula daje pozitivne efekte i kod regulacije rada imunog sistema.

r

Slike su informativnog karaktera i nisu obavezujuće, podložne su promenama i mogu se razlikovati od aktuelnog stanja.

Agarikus - čišćenje, detoksikacija

Proizvedeno bez upotrebe aditiva. Ne sadrži: GMO, plastifikatore, veštačke boje, veštačke arome. 100% prirodan sastav.

Agarikus je samonikla gljiva koja raste na teritoriji Sibira i Dalekog istoka, isključivo na stablima četinara: ariša, kedra i sibirske jele.

U sastav kapsule ulazi samonikla gljiva agarikus koja je obrađena naprednom tehnologijom, metodom ultrazvučne obrade sirovine i ekstrakcije. Takva vrsta obrade dozvoljava maksimalnu iskorišćenost svih aktivnih korisnih komponenti gljive samim tim i maksimalno učestvovanje istih u metaboličkim procesima u organizmu.

Agarikus ima široku primenu u periodu rehabilitacije nakon teških bolesti kao sredstvo regulacije imuniteta. Smanjivanja toksikoza različite etiologije i normalizaciju rada jetre. Smatra se da je agarikus važno prirodno sredstvo od velike koristi u svim slučajevima poremećaja metabolizma kao što su:

 • Disfunkcije jetre,
 • Karcinomnih oboljenja,
 • Različitih vrsta poremećaja metabolizma masti,
 • Kao i stanja intoksikacija različite etiologije.

Svojstva Agarikusa su temeljno istražena i objašnjena delovanjem korisnih smolastih jedinjenja na jetru, čiji uticaj pospešuje lučenje neophodnih fermenata koji regulišu ne samo rad jetre već i debelog i tankog creva.

Postižu se brojni pozitivni efekti:
 • Pre svega se smanjuje opšta intoksikacija organizma, čišćenje limfne tečnosti i krvotoka, što doprinosi zaštiti od toksičnih materija.
 • Pravilan rad unutrašnjih organa i normalizacija fermentne aktivnosti dovodi do pravilnog metabolizma masti, što neposredno utiče i na regulaciju telesne težine.
 • Primena Agarikus kapsula daje pozitivne efekte i kod regulacije rada imunog sistema.

U medicinskom fitocentru Alfit lekari preporučuju primenu Agarikus kapsula, zbog svih navedenih svojstava, kod kompleksnih terapija različitih oboljenja, u slučajevima:

 • Karcinomnih oboljenja u kompleksnoj terapiji: kao sredstvo regulacije imuniteta i kao sredstvo podrške organizmu kod radio i hemioterapije;
 • Kod pacijenata sa povećanim indeksom telesne mase, kao sredstvo normalizacije procesa metabolizma masti;
 • Kod stanja steatoze (masne jetre) kao sredstvo aktivacije fermentne aktivnosti jetre;
 • Kod psorijaze;
 • Kao sredstvo sa izraženim detoksikacionim svojstvima u svim slučajevima gde se to smatra neophodnim.
 • Agarikus fitokompleks može da se kombinuje sa ostalim lekovitim biljem, čajevima i lekovima.

Sastav: sprašena gljiva Agarikus (Laricifomes officinalis).

Način upotrebe: Ruski proizvođač navodi dozu: 1 kapsula 1-2 puta dnevno, u toku obroka. Ukoliko dođe do pojave bilo kakvih neželjenih efekata, prekinuti upotrebu.

Napomene: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) poželjno je upotrebiti manju dozu (1/4 od preporučene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije. Pre upotrebe poželjno je konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom. Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu. Pre upotrebe pročitati uputstvo. Proizvod nije lek.

Kontraindikacije: Individualna preosetljivosti na gljivu.

Upozorenja: Ne koristiti u slučaju preosetljivosti na komponentu proizvoda, u toku trudnoće i dojenja.
Moguća je pojava digestivnih tegoba prolaznog karaktera u slučajevima individualne preosetljivosti.
Ne konzumirati u kombinaciji sa kafom.

Pakovanje Agarikus: 90 kapsula (55,44 gr).