Aterobalans čaj

Aterobalans čaj

1,299.00 RSD

ATEROBALANS – Pomaže u regulisanju povišenog krvnog pritiska

ČAJ ATEROBALANS u čiji sastav ulazi lekovito bilje koje je poznato po karakteristici da snižava pritisak, deluje kao spazmolitik (sprečava ili smanjuje spazam – grčeve mišića) i poseduje blago sedativno dejstvo, osmislio je dr sci. med. Sergej Valerijevič Korepanov, onkolog, profesor Altajskog medicinskog univerziteta, autor nekoliko monografija o lekovitom bilju Altaja i Rusije, koji već 15 godina vodi Altajski fitocentar Alfit u kome se snaga bilja iz netaknute sibirske prirode kombinuje, korišćenjem savremenih tehnoloških dostignuća i naučnih saznanja.

Nema na zalihama

Šifra proizvoda: 8606108480076 Kategorije: , Oznaka:
r

Slike su informativnog karaktera i nisu obavezujuće, podložne su promenama i mogu se razlikovati od aktuelnog stanja.

Aterobalans čaj - regulisanje krvnog pritiska.

Povišen krvni pritisak je veoma čest zdravstveni problem u današnje vreme.

Postoji više razloga za pojavu ovog problema: poremećene funkcije kardiovaskularnog sistema (rad srca, stanje krvnih sudova), nepravilnosti u radu jetre ili bubrega, genetske predispozicije, preopterećenost ili nepravilan rad nervnog sisema. U svim prethodno nabrojanim slučajevima organizam može reagovati povećanjem krvnog pritiska.

Dodatno pogoršavaju stanje nepravilna ishrana, manjak kretanja, prekomerni stres. Takođe, treba znati da je hipertenzija najznačajniji faktor rizika za nastanak moždanog udara i među najznačajnijim za nastanak srčanog udara.

Hipertenziju obično ne prate nikakve tegobe: gotovo trećina pacijenata koji boluju od povišenog krvnog pritiska to i ne znaju. Jedini način da se utvrdi da li je krvni pritisak povišen, jeste redovna provera, pogotovu posle 50-te godine života, kao i osobe sa povećanom telesnom težinom. Glavobolja i vrtoglavica takođe mogu biti znaci da je pritisak neophodno kontrolisati.

Nelečen ili neadekvatno lečen povišen krvni pritisak posle izvesnog vremena može dovesti do niza komplikacija, kao što su:
  • Arterioskleroza (začepljenje arterija),
  • Slabost srca,
  • Srčani udar,
  • Oštećenje bubrega,
  • Moždani udar.

Lekovito bilje u savremenoj fitoterapiji se smatra osnovnim (u početnom I ili II stadijumu bolesti) ili pouzdanim i efikasnim pomoćnim sredstvom (u III i IV stadijumu bolesti, kada se koristi zajedno sa farmakoterapijom) tretiranja povećanog krvnog pritiska. Korišćenjem lekovitog bilja postižu se mnogobrojni pozitivni efekti, na primer, značajno se umanjuje štetno delovanje farmakoterapije, aktiviraju se prirodni mehanizmi regulacije krvnog pritiska, reguliše se viskozitet krvi kao i procesi lipidnih promena u jetri (regulacija nivoa holesterola). Prethodno napbrojana svojstva lekovitog bilja aktivno koriste u mdicinskom fitocentru „Alfit“ na Altaju, koji već 15 godina vodi dr sci. med. Sergej Velerijevič Korepanov, onkolog, profesor Altajskog medicinskog univerziteta, autor nekoliko monografija o lekovitom bilju Altaja i Rusije.

Sastav: Sibirski glog, bela imela, vranilovka, japanska sofora, troskot, kamilica.

Sibirski glog ima mnogobrojna korisna svojstva: kardiotoničko, spazmolitičko, blago sedativno hipotenzivno, umirujuće deluje na centralni nervni sistem, normalizuje nivo holesterola u krvi, poboljšava mikrocirkulaciju, blagotvorno utiče na rad srca.

Bela imela se u narodnoj medicini koristi kod ateroskleroze, bolesti bubrega i jetre, proširenih vena, šećerne bolesti i vrtoglavice. Poznato je delovanje imele kao sredstva koje zaustavlja krvarenje, umiruje nervni sistem, deluje kao spazmolitik, poseduje snažno hipotenzivno delovanje (umanjuje krvni pritisak).

Japanska sofora zahvaljujući svom hemijskom sastavu poseduje sledeća farmokološka svojstva: umanjuje krhkost krvnih sudova, efikasna je kod preventive i lečenja oboljenja kardio-vaskularnog sistema, ima antibakterijska svojstva, dobar je antioksidans i imunoregulator. U narodnoj medicini naroda dalekog istoka Rusije, Kine i Japana koristi se za smanjivanje krvnog pritiska i kod problema sa bolestima jetre. Upotrebljava se u slučajevima stenokardije, hipertonije i dijabetesa.

Troskot ima diuretička svojstva koja se aktivno koriste u narodnoj medicini. Dobar je antioksidans, poseduje antiupalna i antiseptička svojstva, poboljšava rad jetre, ima spazmolitička svojstva.

Vranilovka ima sledeća farmakološka svojstva: poboljšava lučenje žuči, blag je diuretik, deluje umirujuće na nervni sistem, poseduje protivvirusnu, antimikrobnu i antibakterijsku aktivnost. Široko se primenjuje u narodnoj medicini kao spazmolitik, protiv glavobolja, u slučaju nervnog rastrojstva , kao protivupalno i diuretičko sredstvo.

Ruski fito - čaj ATEROBALANS se preporučuje od strane lekara pacijentima koji boluju od:
  • Hipertenzije (povišenog krvnog pritiska);
  • Ateroskleroze krvnih sudova;
  • Poremećaja cirkulacije;
  • Kao prevencija nastanka hipertenzije: na primer, u slučaju povišenog pritiska u porodičnoj anamnezi (genetske predispozicije).

Fitočaj ATEROBALANS se može kombinovati sa svim lekovima i hranom.

Način pripreme: 1-2 briketa preliti sa 1 šoljom vruće vode i ostaviti da odstoji 10 minuta. Uzimati ujutro i uveče, pola sata pre jela, po potrebi i češće (tokom dana).

Napomene: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) poželjno je upotrebiti manju dozu (1/4 od preporučene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije.

Pre upotrebe poželjno je konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom. Pre upotrebe pročitati uputstvo. Proizvod nije lek. Pogodan za kontinuiranu upotrebu

Kontraidikacije: Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti.

Pakovanje Aterobalans čaj: 30 briketa (60 gr).