Amla prah-čaj

Amla prah-čaj

1,299.00 RSD

Amla sadrži antioksidanse i antidijabetike, ona ima kardioprotektivna, hepatoprotektivna, antitumorska, antiulcerozna svojstva i deluje antibakterijski in vitro i in vivo. Efekti amle pripisuju se njenim antioksidansima, kao što su vitamin C, polifenoli, tanini i flavonoidi. Zahvaljujući visokom nivou vitamina C, pomaže u povećanju broja crvenih krvnih zrnaca u telu. Laboratorijski testovi pokazali su da svakih 100 grama svežeg voća osigurava 470-680 mg vitamina C. Vitamin C je snažan antioksidans. Antioksidansi blokiraju štetne posledice koje uzrokuju slobodni radikali, materije koje oštećuju DNK.

Šifra artikla: 10474

Amla (indijski ogrozd) snažan je čistač slobodnih radikala
Studije sprovedene na Niva imunološkom institutu u Japanu pokazale su da je indijski ogrozd snažan čistač slobodnih radikala. Vitamin C je važan za kosti i vezivna tkiva, imunski sistem i krvne sudove. Za vitamin C pokazalo se da stimuliše proizvodnju i funkciju leukocita (posebno neutrofilnih), limfocita i fagocita. Limfociti proizvode antitela koja rade zajedno s fagocitima u borbi protiv infekcija. Vitamin C je važan za održavanje zdravlja srca i krvnih sudova jer smanjuje stres i pomaže širenju krvnih sudova.

Pored snažnog antioksidantnog delovanja, izveštaji pokazuju da plod amle poseduje imunomodulatorna, hemopreventivna, antimutagena, antiproliferativna svojstva i svojstva koja su korisna u prevenciji i terapiji raka. Studija sprovedena na Fakultetu farmaceutskih nauka Univerziteta Nagasaki, pokazala je da ekstrakt voća amle suzbija rast kancerogenih ćelija.

JETRA

Indijski ogrozd jača jetru tako što pomaže uklanjanju toksina iz tela.

UPALE

Laboratorijska istraživanja potvrđuju da amla deluje na smanjenje upale. Određene studije pokazuju da 500 mg amle dnevno kroz tri meseca smanjuje nivo CRP-a (C reaktivni protein) u plazmi.

PANKREAS

Amla može da bude korisna kao dodatni tretman za pankreatitis. U istraživanju na životinjama, sadržaj nukleinske kiseline, brzina sinteze DNK i sadržaj amilaze pankreasa značajno su poboljšani korišćenjem amle.

DIJABETES

Prisustvo hroma pomaže u kontroli nivoa šećera u krvi, što je vrlo važno za dijabetes tipa dva.

10 razloga zašto treba koristiti prah Amle:
Sadrži veliku količinu potpuno prirodnog organskog vitamina C
Ima visok sadržaj antioksidanasa kojima pomaže u uklanjanju slobodnih radikala
Poseduje snažno protivupalno delovanje
Pomaže kod bolesti srca
Povećava hemoglobin, broj crvenih krvnih zrnaca
Reguliše nivo šećera u krvi
Smanjuje loš holesterol
Podstiče rad i zdravlje organa za varenje
Pomaže funkciju jetre, dopuna je terapiji pankreatitisa
Pomaže u održavanju zdrave kože i stimuliše rast kose

Zapremina: 300 gr