Čaga čaj

Čaga čaj

899.00 RSD

Celebnaja Čaga čaj – medicinska gljiva čaga + ekstrakt čage. Fabrika farmaceutskih preparata Galen, jedna od najpoznatijih na Altaju, prepoznatljiva pre svega po kvalitetu čage i visokom nivou farmakološki aktivnih supstanca u istoj.

Načelnik medicinskog centra Alfit na Altaju, Dr sci. med. Sergej Valerijevič Korepanov, ginekolog, onkolog, profesor Altajskog medicinskog univerziteta, u kliničkoj praksi čagu svrstava u ključni sastojak terapije svojih pacijenata. Dr Korepanov je autor nekoliko monografija o lekovitom bilju Altaja i Rusije koji lekovitost bilja iz netaknute sibirske prirode dopunjuje upotrebom savremene tehnologije i naučnih dostignuća.

Čaga čaj

Usitnjena nativna medicinska gljiva ČAGA sa gustim ekstraktom gljive ČAGA

Monoflorni ruski fitočaj ČAGA Celebnaja + ekstrakt Čage, sa altajskih planina osmislila je grupa lekara pod rukovodstvom dr sci. med. Sergeja Valerijeviča Korepanova, onkologa, ginekologa,profesora Altajskog medicinskog univerziteta, autora nekoliko monografija o lekovitom bilju Altaja i Rusije.

Načelnik medicinskog centra Alfit iz Barnaula na Altaju, dr sci. med. Sergej Valerijevič Korepanov u kliničkoj praksi ČAGU svrstava u ključni sastojak terapije svojih onkoloških pacijenata.

ČAGA je gljiva koja raste na drvetu sibirske breze. Gljiva ČAGA vezuje za sebe lekovite sastojke iz korena, stabla i grana breze, a sadrži preko 200 nutritivnih supstanci izuzetne vrednosti.

ČAGA najčešće raste u severnim krajevima Sibira, gde se temperatura spušta i do -60°C. Sibirska divlja ČAGA se bere nakon određene starosti, kada postaje lekovita i primenljiva u medicinske svrhe. Tek nakon nekoliko godina stvara se koncentracija lekovitih supstanci u ČAGI neophodnog farmakološkog nivoa.
ČAGA je bogata polisaharidima, a pre svega beta glukanom, triterpenima (među njima i lanosterol), sterolima, saponinima, inotodiolima, kiselinama, enzimima i betulinskom kiselinom, koja se sadrži u kori breze, odakle stiže u ČAGU. Betulinska kiselina ima klinički dokazano svojstvo da uništava već formirane kancerogene ćelije i da istovremeno čuva vitalnost i funkciju zdravih. Takođe deluje protiv nastanka novih kancerogenih ćelija, poseduje osobinu da akumulira radioaktivne minerale, što se pokazalo efikasno u praksi kod velikog broja ljudi u Japanu, koji su upotrebljavali ČAGU. Istovremeno Južno Korejska istraživanja pripisuju antikarcinomno delovanje beta-glukanu iz ČAGE i kao najlekovitiju, sibirsku ČAGE koriste u onkološkim centrima Južne Koreje, gde je problem karcinoma izražen zbog učestalih radioloških zagađenja nastalih ispitivanjem nuklearnog oružja u neposrednoj blizini. Svojevremeno u bivšem SSSR-u ministarstvo zdravlja je propisalo da ČAGU upotrebljavaju sportisti, astronauti kao i sve osobe izložene intenzivnom psihofizičkom naporu kao adaptogen za poboljšavanje umnih i telesnih sposobnosti.

Sve veća potražnja za visokokvalitetnom ČAGOM dovodi do smanjenja zaliha odgovarajućih u medicinkom smislu (gljiva određenih starosnih granica) i pogodnih za tretman i prevenciju karcinomnih oboljenja. Farmakološka fabrika Galen je jedna od najpoznatijih na Altaju pre svega po kvalitetu ČAGE i visokom nivou farmakološki aktivnih supstanci u istoj.

U medicinskom fitocentru Alfit, Barnaul, prema naučnim saznanjima i studijama fito - čaj ČAGA CELEBNAJA može preporučiti lekar kao sredstvo u slučajevima:
 • Onkološke bolesti;
 • Deficit imuniteta;
 • Hemo i radioterapije;
 • Oboljenja gastroenterološkog sistema;
 • Oboljenja jetre;
 • Dijabetes;
 • Kandida;
 • Anemija;
 • Sinteza D3 vitamina;
 • Hronični upalni procesi;
 • Psorijaza;
 • Ekcemi;
 • Imuna i autoimuna oboljenja.

Sastav: Divlja sibirska ČAGA (Inonotus obliquus) kontrolisane starosti usitnjena po proizvođačkoj specifikaciji, gusti ekstrakt ČAGE.

Način primene: Uobičajena doza koja je napisana na pakovanju uvek je doza za prevenciju nastanka oboljenja. 1-2 kafene kašike preliti sa šoljom vrele vode i ostaviti da odstoji 5-10 minuta. Uzimati ujutro i uveče, pola sata pre jela, po potrebi i češće (tokom dana). Za minimalni period korišćenja , preporučuje se primena ovog fitokompleksa 3 meseca, nekoliko puta godišnje. Period upotrebe se može produžiti neograničeno, ukoliko se za time ukaže potreba.

Kontraindikacije: Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti na neke od komponenata gljive. Pre upotrebe, trudnicama i dojiljama potrebna je konsultacija sa lekarom.

Napomena: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) poželjno je upotrebiti manju dozu (1/4 od preporučene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije. Osobe sklone alergijskim reakcijama moraju da obrate posebnu pažnju na ovo upozorenje.

Proizvod je laboratorijski ispitan.

Na osnovu dobijenih rezultata laboratorijskog ispitivanja i stručnog razmatranja, u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane, Zakonom o zdravstvenoj ispravnosti životnih namirnica i predmeta opšte upotrebe i odgovarajućim podzakonskim aktima, proizvod ispunjava uslove propisane navedenim zakonskim aktima i bezbedan je za upotrebu.

Pakovanje Čaga čaj: 50 grama.