Čaga čaj

Čaga čaj

989.00 RSD

Celebnaja Čaga čaj – medicinska gljiva čaga + ekstrakt čage. Fabrika farmaceutskih preparata Galen, jedna od najpoznatijih na Altaju, prepoznatljiva pre svega po kvalitetu čage i visokom nivou farmakološki aktivnih supstanca u istoj.

Načelnik medicinskog centra Alfit na Altaju, Dr sci. med. Sergej Valerijevič Korepanov, ginekolog, onkolog, profesor Altajskog medicinskog univerziteta, u kliničkoj praksi čagu svrstava u ključni sastojak terapije svojih pacijenata. Dr Korepanov je autor nekoliko monografija o lekovitom bilju Altaja i Rusije koji lekovitost bilja iz netaknute sibirske prirode dopunjuje upotrebom savremene tehnologije i naučnih dostignuća.

Nema na zalihama

r

Slike su informativnog karaktera i nisu obavezujuće, podložne su promenama i mogu se razlikovati od aktuelnog stanja.

Čaga čaj

Usitnjena nativna medicinska gljiva ČAGA sa gustim ekstraktom gljive ČAGA

Monoflorni ruski fitočaj ČAGA Celebnaja + ekstrakt Čage, sa altajskih planina osmislila je grupa lekara pod rukovodstvom dr sci. med. Sergeja Valerijeviča Korepanova, onkologa, ginekologa,profesora Altajskog medicinskog univerziteta.

ČAGA je gljiva koja raste na drvetu sibirske breze. Gljiva ČAGA vezuje za sebe lekovite sastojke iz korena, stabla i grana breze, a sadrži preko 200 nutritivnih supstanci izuzetne vrednosti.

ČAGA najčešće raste u severnim krajevima Sibira, gde se temperatura spušta i do -60°C. Sibirska divlja ČAGA se bere nakon određene starosti, kada postaje lekovita i primenljiva u medicinske svrhe. Tek nakon nekoliko godina stvara se koncentracija lekovitih supstanci u ČAGI neophodnog farmakološkog nivoa.
ČAGA je bogata polisaharidima, a pre svega beta glukanom, triterpenima (među njima i lanosterol), sterolima, saponinima, inotodiolima, kiselinama, enzimima i betulinskom kiselinom, koja se sadrži u kori breze, odakle stiže u ČAGU. Betulinska kiselina ima klinički dokazano svojstvo da uništava već formirane kancerogene ćelije i da istovremeno čuva vitalnost i funkciju zdravih.

Takođe deluje protiv nastanka novih kancerogenih ćelija, poseduje osobinu da akumulira radioaktivne minerale, što se pokazalo efikasno u praksi kod velikog broja ljudi u Japanu, koji su upotrebljavali ČAGU.

Čaj ČAGA CELEBNAJA može preporučiti lekar kao sredstvo u slučajevima:
 • Onkološke bolesti;
 • Deficit imuniteta;
 • Hemo i radioterapije;
 • Oboljenja gastroenterološkog sistema;
 • Oboljenja jetre;
 • Dijabetes;
 • Kandida;
 • Anemija;
 • Sinteza D3 vitamina;
 • Hronični upalni procesi;
 • Psorijaza;
 • Ekcemi;
 • Imuna i autoimuna oboljenja.

Sastav: Divlja sibirska ČAGA (Inonotus obliquus) kontrolisane starosti usitnjena po proizvođačkoj specifikaciji, gusti ekstrakt ČAGE.

Način primene: Uobičajena doza koja je napisana na pakovanju uvek je doza za prevenciju nastanka oboljenja. 1-2 kafene kašike preliti sa šoljom vrele vode i ostaviti da odstoji 5-10 minuta. Uzimati ujutro i uveče, pola sata pre jela, po potrebi i češće (tokom dana). Za minimalni period korišćenja , preporučuje se primena ovog fitokompleksa 3 meseca, nekoliko puta godišnje. Period upotrebe se može produžiti neograničeno, ukoliko se za time ukaže potreba.

Kontraindikacije: Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti na neke od komponenata gljive. Pre upotrebe, trudnicama i dojiljama potrebna je konsultacija sa lekarom.

Napomena: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) poželjno je upotrebiti manju dozu (1/4 od preporučene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije. Osobe sklone alergijskim reakcijama moraju da obrate posebnu pažnju na ovo upozorenje.

Pakovanje Čaga čaj: 50 grama.