Feminormal vaginalete

Feminormal vaginalete

1,429.00 RSD

Feminormal – Vaginalete sa mumiom i mongolskim čajem

Feminormal – Prirodno biljno sredstvo za intimnu higijenu žena na bazi mumie.

Recepturu Feminormala osmislila je grupa lekara fitoterapeuta altajskog fitocentra „Alfit“ iz Barnaula u saradnji sa farmaceutskom kućom „Galen“. Cilj je bio da se stvori biljni proizvod na osnovu savremenih farmakoloških saznanja korišćenjem aktivnih supstanci biljaka koje sinergetski ispoljavaju snažno antiupalno, antibakterijsko, antimikotično i antikarcinomno delovanje.

Sastav proizvoda je prirodan, ne sadrži veštačke konzervanse, hemijske emulgatore i slična sredstva koja mogu nepovoljno da utiču na sluznicu osetljive regije. Potpuno prirodan sastav isključuje mogućnost intoksikacije.

Šifra proizvoda: 8606108480175 Kategorije: , Oznaka:
r

Slike su informativnog karaktera i nisu obavezujuće, podložne su promenama i mogu se razlikovati od aktuelnog stanja.

Vaginalete FEMINORMAL sadrže prirodne i endemske biljne komponente iz Altajske regije.

Fitokompleks FEMINORMAL osmislila je grupa lekara altajskog fitocentra Alfit iz Barnaula na čelu sa dr sci. med. Sergejem Valerijevičem Korepanovim, onkologom, ginekologom, profesorom Altajskog medicinskog univerziteta.

Sastav: Mumio, ekstrakt korena mongolskog čaja, ekstrakt ruse, ekstrakt zizifore, ekstrakt kamilice, kakao ulje, pčelinji vosak, lecitin.

Način delovanja feminormal vaginaletea:

Mumio, tradicionalno poznat kao sredstvo izvanrednog regenerativnog svojstva, pospešuje epitelizaciju na mestu aplikacije, istovremeno pomaže suzbijanju upalnih procesa ginekološke sfere.

Ekstrakt korena mongolskog čaja je odlično sredstvo protiv svih vrsta upalnih procesa. Lokalnom aplikacijom, efikasnost delovanja mnogostruko se povećava. Takođe, koren ove endemske biljke poznat je i kao odlično sredstvo regeneracije sluzokože. Efikasno učestvuje u sprečavanju erozije sluzokože genitalnog trakta, kao i smanjenju krvarenja sitnih krvnih sudova.

Ekstrakt ruse je poznat po svom delovanju na bakterijske i gljivične infekcije (poput kandide). Smanjuje otekline tkiva. Ekstrakt ruse je poznat i kao snažan antioksidant sa antitumoroznim delovanjem. Deluje na papilome i sve vrste promena vezivnog tkiva genitalne sfere. Poseduje izraženo antimikrobno i antivirusno delovanje. Sprečava pojačano lučenje sekreta.

Ekstrakti zizifore i kamilice umanjuju i umiruju bolove, ublažavaju upalne procese, umiruju sluzokožu. Deluju spazmolitički i odlično hidriraju sluzokožu.

Vaginalete FEMINORMAL lekar ili farmaceut može da preporuči u sledećim slučajevima:
 • Vaginalnih kandidijaza;
 • Bakterijskih vaginoza;
 • Mešovitih vaginalnih infekcija;
 • Promena na sluzokoži grlića materice;
 • Mioma;
 • Papiloma;
 • Ciste na jajnicima;
 • Neplodnosti;
 • Preventiva nastanka onkoloških oboljenja polne sfere;
 • Preventiva nastanka upalnih procesa (jednom u četiri do šest meseci);
 • Preventiva recidiva gljivičnih, virusnih i bakterijskih infekcija (jednom u tri do četiri meseca).

Način primene: 2 puta dnevno 7-10 dana ili po preporuci lekara. Pogodno za kontinuiranu upotrebu.

Proizvod u sebi ne sadrži veštačke plastifikatore i učvršćivače. Moguće je omekšavanje na temperaturi većoj od +20°C. U slučaju omekšavanja supozitorija, pakovanje ostaviti u frižideru kako bi se sadržaj vratio u čvrsto stanje. Tom prilikom preparat ne gubi svoja svojstva i ne umanjuje se delovanje vaginaleta FEMINORMAL.

Kontraindikacije: Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti na neke od komponenata biljaka. Pre upotrebe, trudnicama i dojiljama potrebna je konsultacija sa lekarom.

Napomena: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla poželjno je upotrebiti manju dozu kako bi se uočile moguće individualne reakcije. Osobe sklone alergijskim reakcijama moraju da obrate posebnu pažnju.

Pakovanje Feminormal vaginalete: 10 vaginaleta.