Gastro komfort

Gastro komfort

2,210.00 RSD

Dijetetski proizvod Gastrokomfort je fitokompleks u udobnom obliku kapsula (dijetetski proizvod), koji doprinosi boljem varenju i funkcionisanju želuca i creva. Može da se kombinuje sa ostalim lekovitim biljem, čajevima i lekovima.
Recepturu je osmislio ruski doktor fitoterapeut, onkolog, ginekolog Korepanov Sergej Valerjevič. Lekovito delovanje fitokomleksa Gastrokomfort je istraženo u ruskom fitocentru „Alfit“, Barnaul, Altajski kraj, Rusija, gde se Gastrokomfort aktivno primenjuje u lekarskoj praksi već dvadesEt godina.
Napredna tehnologija prerade lekovitog bilja omogućuje značajno veću efikasnost u odnosu na klasičnu primenu fitočajeva.

Šifra proizvoda: 8606108480304 Kategorije: , Oznaka:

Gastro komfort - za normalno funkcionisanje želuca i creva.

Način delovanja gastro komforta:

Dijetetski proizvod Gastro Komfort je fitokompleks u kapsuliranom obliku doprinosi boljem varenju i funkcionisanju želuca i creva.

Fitokompleks GastroKomfort osmislila je grupa lekara altajskog fitocentra Alfit iz Barnaula na čelu sa dr sci. med. Sergejem Valerijevičem Korepanovim onkologom, profesorom Altajskog medicinskog univerziteta. Dr Korepanov je autor nekoliko monografija o lekovitom bilju Altaja i Rusije, i poslednjih trideset godina rikovodi fitocentrom u Barnaulu.

Gastro komfort se aktivno primenjuje u lekarskoj praksi već dvadeset godina.

Napredna tehnologija prerade lekovitog bilja omogućuje značajno veću efikasnost u odnosu na klasičnu primenu fitočajeva.

Opšta efikasnost fitokompleksa se objašnjava sinergetskim delovanjem lekovitog bilja koje ulazi u njegov sastav, visokim kvalitetom izvornih biljnih sirovina (samoniklo bilje regije Altajskih planina) kao i samim postupkom obrade lekovitog bilja koje podrazumeva korišćenje savremenih naprednih metoda.

Sastav: kim, mirođija, komorač, kamilica, korijander.

 • Kim: stimuliše varenje, povećava sekretornu i motoričku aktivnost želuca, povećava sekreciju žuči. Glavno svojstvo je spazmolitičko (umanjuje i eliminiše spazam) dejstvo na glatke mišiće gastrointestinalnog trakta.
 • Mirođija: se koristi kod bolesti gastrointestinalnog trakta kao spazmolitičko (umanjuje i eliminiše spazam), karminativno (ublažava stomačne grčeve) i analgetsko (umanjuje bol) sredstvo zbog visokog sadržaja eteričnog ulja.
 • Kamilica: ima spazmolitičko (umanjuje i eliminiše spazam), protivupalno, antiseptičko, sedativno i blago analgetsko (umanjuje bol) dejstvo. Jača sekreciju žuči, smanjuje proces fermentacije, ublažava grčeve creva.
 • Komorač: povećava sekreciju digestivnih žlezda, ima holeretičko (poboljšava lučenje žuči), spazmolitičko (umanjuje i eliminiše spazam) i diuretsko dejstvo, reguliše motoričku aktivnost creva. Ima ekspektorantno, antimikrobno i spazmolitičko dejstvo.
 • Korijander: ima holeretički (poboljšava lučenje žuči), antihemoroidalni, analgetički (umanjuje bol), antiseptički efekat, pojačava sekreciju žlezda digestivnog trakta. Uočen je antimikrobni, umirujući efekat.

KADA SE PRIMENjUJE I KOME JE NAMENjEN GASTROKOMFORT

Fitokompleks GastroKomfort stimuliše varenje, ublažava nadimanje i pomaže kod grčeva u stomaku. Poseduje analgetička (umanjuje bol), antiseptička (dezinfikaciona) i spalmolitička svojstva (umanjuje grčeve).
Kao pomoćnu ili osnovnu terapiju lekar ili farmaceut može preporučiti GastroKomfort u sledećim stanjima:

 • Oboljenja gastrointestinalnog trakta, praćena grčevima creva;
 • Meteorizam;
 • Poremećaj sekrecije žuči;
 • Za poboljšanje procesa varenja;
 • Odsustvo apetita;
 • Anoreksija;
 • Kaheksija (gubitak masnog tkiva i skeletnih mišića);
 • Dodatno sredstvo regulacije stolice(koristi se kao regulator -
 • Funkcija creva i kod zatvora i kod proliva);
 • Kandide;
 • Heliko bakterija;
 • Disbakterioze creva;
 • Gastritis;
 • Duodenitis;
 • Enterokolitis;
 • Čir na želucu i dvanaestopalačnom crevu u periodu remisije.
Gitokompleks GastroKomfort može da se kombinuje sa ostalim lekovitim biljem, čajevima i lekovima.

Dijeteski proizvod - dodatak ishrani. Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu.

Način upotrebe: 2 kapsule 2-3 puta dnevno, 30 minuta pre jela.

Napomene: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tincture, melemi itd.) poželjno je upotrebiti manju dozu (1/4 od preporučene), kako bi se uočile moguće indivualne reakcije.

Pre upotrebe obavezno pročitati uputstvo. Preporučen način upotrebe od strane nadležnih institucija RS može se razlikovati od preporučenog načina upotrebe Ruskog proizvođača gde se doza navodi kao individualna, u zavisnosti od potreba pacijenta, pola, uzrasta, telesne težine I zdravrsvene kondicije. Pre upotrebe poželjno je konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom. Proizvod nije lek.

Alergen info: Proizvod može sadržati propolis i drugo lekovito bilje u tragovima. Moguća pojava alergijskih reakcija. Ne preporučuje se primena kod dece mlađe od 12 godina, kao i tokom trudnoće i dojenja.
Upozorenja: Proizvod je namenjen odraslim osobama.

Proizvod se ne sme koristiti u slučaju preosetljivosti na bilo koji sastojak proizvoda.

Kontraindikacije: Nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti na neke od komponenata proizvoda.

Način čuvanja: Proizvod čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju, na tamnom mestu I sobnoj temperature, izvan domašaja dece.

Ispitivanje: Proizvod je laboratorijski ispitan. Na osnovu dobijenih rezultata laboratorijskog ispitivanja Instituta za javno zdravlje Republike Srbije i stručnog mišljenja Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane, Zakona o sanitarnom nadzoru, Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda i odgovarajućim podzakonskim aktima, proizvod ispunjava uslove propisane navedenim zakonskim propisima. U skladu sa zakonskim propisima Republike Srbije, na pakovanju proizvoda su označene informacije namenjene krajnjem korisniku navedene od strane Farmaceutskog fakulteta u Beogradu.

Pakovanje gastro komfort: 90 kapsula