Biodihidrokvercetin 5gr

Biodihidrokvercetin 5gr

5,400.00 RSD

Biodihidrokvercetin, antioksidant. Jedinstveni prirodni proizvod od korena i prizemnog dela drveta sibirskog ariša.

r

Slike su informativnog karaktera i nisu obavezujuće, podložne su promenama i mogu se razlikovati od aktuelnog stanja.

Biodihidrokvercetin (5gr), jedinstveni prirodni proizvod od korena i prizemnog dela drveta sibirskog ariša. Biodihidrokvercetin je u obliku  praha čiji su molekuli u aktivnoj izomernoj formi identičnoj kao u drvetu ariša, takozvani “živi oblik”.

Funkcija antioksidanata u organizmu

Antioksidanti su prirodne ili sintetičke supstance sposobne da uspore štetne oksidativne procese koji nastaju zbog velike količine slobodnih radikala.  Antioksidanti se ponašaju kao„lovci“ na slobodne radikale. Oni štite ćelije našeg organizma od spoljašnih i unutrašnjih toksičnih uticaja. Taksifolin (Biodihidrokvercetin) је najjači, do danas prepoznati  antioksidant. Na ORAC skali nalazi se na prvom mestu sa 32 700 ORAC jedinica.  Njegova antiradikalna aktivnost manifestuje se već pri koncentracijama  0,00001-0,0001%  uz potpuno odsustvo mutagene aktivnosti.

Preporučena primena:

Odrasli – 70 mg praška (sadržaj merne kašičice ili 1/3 kafene kašike) istopiti u ustima (ispod jezika) jednom dnevno, pola sata pre ili sat i po posle jela. Može se piti sa malo vode ili, ukoliko je potrebno, datu količinu praška rastvoriti u supenoj kašici čiste vode: filtrirane, flaširane. Ako se koristi vode iz česme, preporuka je prvo  prokuvati, a zatim ohladiti na 50 stepeni C i popiti.

Trajanje kure: 2-3 meseca. Po potrebi proizvod se može konzumirati konstantno. Kod težih i hroničnih bolesti mogu se konzumirati i dva do tri puta veće doze.

Kontraindikacije: Individualna intolerancija, trudnoća i dojenje. Proizvod je apsolutno netoksičan, a poželjna je primena u preventivne svrhe kod zdravih osoba, naročito kod sportista i ljudi koji puno rade ili su pod pojačanim stresom.

Pakovanje Biodihidrokvercetin: 5gr