Kičica čaj

Kičica čaj

370.00 RSD

Šifra proizvoda: 8606102996122 Kategorije: , Oznaka:
r

Slike su informativnog karaktera i nisu obavezujuće, podložne su promenama i mogu se razlikovati od aktuelnog stanja.

Kičica čaj

Kičica je lekovita biljka sa nekoliko primena, među kojima se može spomenuti povećanje crevne pokretljivosti, lečenje oštećenje želuca kao i smanjenje ukupnog holesterola u krvi. 

Kičica sadrži gorke glikozide, flavonoide, amarogentin i gentiopikrozid koji podstiču lučenje želudačne kiseline i enzima za varenje. Njeno gorko delovanje podstiče ceo probavni sistem omogućujući optimalnu apsorpciju hranjivih supstanci. Pojačava lučenje pljuvačke, kao i enzima neophodnih za varenje.

Pomaže vraćanje ravnoteže želudačne kiseline i poboljšava metabolizam proteina. Posebno poboljšava apsorpciju kalcijuma, gvožđa i vitamina B12.

Kičica je posebno korišćena kod gubitka apetita zbog anoreksije povezane sa slabošću jetre. Preporučuje se osobama sa lošim apetitom, naročito tokom oporavka od duge bolesti.

Čaj se može piti 2-3 puta dnevno. Jednu kašićicu usitnjene herbe, prelijte šoljom vrele vode. Nakon 20ak minuta procedite i popijte nezaslađen čaj. Čaj od kičice ima najbolji efekat ako se pije pola sata pre obroka. Ukus je gorak, ali lagano ga ispijte u nekoliko gutljaja-ne odjednom.

Pakovanje kičica čaj: 100 gr