Pulmoaktiv čaj

Pulmoaktiv čaj

1,389.00 RSD

Ruski fitočaj Pulmoaktiv je prirodni kompleks namenjen osobama koje imaju problem sa respiratornim sistemom, kao i osobama koje dugo vremena provode u prostorijama ispunjenim duvanskim dimom.

Šifra proizvoda: 8606108480359 Kategorija: Oznake: ,

Ruski fito - čaj Pulmoaktiv je prirodni kompleks namenjen osobama koje imaju zdravstvene probleme respiratornog sistema, kao i osobama koje dugo vremena provode u prostorijama isunjenim duvanskim dimom.

Fitokompleks PULMOAKTIV osmislila je grupa lekara altajskog fitocentra Alfit iz Barnaula na čelu sa dr sci. med. Sergejem Valerijevičem Korepanovim onkologom, profesorom Altajskog medicinskog univerziteta. Dr Korepanov je autor nekoliko monografija o lekovitom bilju Altaja i Rusije, i poslednjih trideset godina rukovodi fitocentrom u Barnaulu.

Lekovitost bilja iz ekološke zone Altaja i Sibira potpomognuta naučnim saznanjima i tehnološkim dostignućima, predstavlja uspešan model kojim se rešavaju specifične zdravstvene tegobe pacijenata. U naprednom tehnološkom smislu, primenjuje se ultrazvučna ekstrakcija lekovitog bilja, čijom se primenom sprečava zagrevanje, a povećava procenat lekovitih i aktivnih supstanci u ekstrakovanom sadržaju.

U osnovi fitokompleksa Pulmoaktiv nalazi se tradicionalna receptura koja je od davnina poznata po svojoj efikasnosti. Altajsko bilje koje ulazi u sastav fitokompleksa Pulmoaktiv sadrži pretežno samoniklo bilje i u terapijske svrhe koristi se za regulaciju problema respiratornog sistema.

Čaga deluje preventivno na pojavu raka pluća, jednjaka, želuca, jetre i gušterače, čisti jetru od nagomilanih štetnih materija, poboljšava mikrocirkulaciju, jača imunitet.

Močvarna končara i japanska sofora poboljšavaju protok limfe u tkivima i organima, što je veoma važno, jer limfni sistem ima značajnu ulogu u pravilnom funkcionisanju imunološkog sistema. Zadužen je, između ostalog, za odvođenje konačnih produkata metabolizma iz svih organa i tkiva u telu, a omogućava ćelijama imunog sistema koje se bore sa bolestima i infekcijama da „stignu“ na mesto gde treba da deluju. Čišćenje limfnog sistema bitno poboljšava rad svih organa u organizmu.

Esencijalna ulja iz omana i okruglog eukaliptusa deluju protivupalno i podstiču izbacivanje sluzi iz pluća.
I jedna i druga biljka poznate su po sposobnosti da čiste i jačaju respiratorni sistem).

Podbel deluje protiv upa la (ima antiinflamatorno dejstvo), potpomaže iskašljavanje.

Fermentisani zeleni čaj sadrži moćni antioksidans polifenol koji čisti organizam od štetnih materija i utiče na rad metabolizma stimulišući imuni sistem.

KADA SE PRIMENjUJE I KOME JE NAMENjEN RUSKI FITOČAJ PULMOAKTIV?
U medicinskom fitocentru Alfit, Barnaul, fitokompleks Pulmoaktiv se preporučuje od strane lekara i farmaceuta osobama koje imaju:

 • Genetsku sklonost ka bolestima pluća i bronhija;
 • Upalu pluća;
 • Žarišta hroničnih infekcija (sinusitis i sl.);
 • Bolesti disajnih organa, laringitis, jak bronhitis i pneumonija;
 • Hronične bronhijalne patologije;
 • Kompleksna terapija bronhijalne astme;
 • Respiratorne alergoze;
 • Pušačima kao pomoć u odvikavanju od pušenja;
 • Socijalni faktori (pasivno pušenje).
Pulmoaktiv ruski fito - čaj može da se kombinuje sa ostalim lekovitim biljem, čajevima i lekovima.

Način pripreme: 1 briket preliti sa 1 šoljom vruće vode i ostaviti da odstoji 5-10 minuta. Uzimati ujutro i uveče, pola sata pre jela, po potrebi i češće (tokom dana).

Rastvor za ispiranje i inhalaciju: 2 briketa na 1 šolju (200 – 250 ml) vruće vode može da se koristi za inhalaciju disajnih puteva i ispiranje nosa.

Kao minimalni period korišćenja, preporučuje se primena ruskog fitočaja Pulmoaktiv tri meseca, a u zavisnosti od intenziteta i vrste oboljenja, nekoliko puta godišnje. U slučaju potrebe za dužim kontinuitetom upotrebe, uzimanje fitočaja može se produžiti.

SASTAV:

 • Čaga (sibirska medicinska gljiva);
 • Japanska sofora;
 • Močvarna končara;
 • Oman;
 • Eukaliptus okrugli;
 • Podbel;
 • Fermentisani zeleni čaj.

Napomene: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) poželjno je upotrebiti manju dozu (1/4 od preporučene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije. Pre upotrebe poželjno je konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Pre upotrebe pročitati uputstvo. Proizvod nije lek. Pogodno za dužu upotrebu.

Ruski proizvođač upotrebu ovog fitokompleksa navodi kao individualnu, u zavisnosti od potreba pacijenta, pola, uzrasta, telesne težine i zdravstvene kondicije.

Kontraindikacije: Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti.

Upozorenja: Ne koristiti u slučaju preosetljivosti na komponentu proizvoda, u toku trudnoće i dojenja.

Način čuvanja: Proizvod čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju na tamnom mestu i sobnoj temperaturi,izvan domašaja dece.

Ispitivanje: Proizvod je laboratorijski ispitan.

Na osnovu dobijenih rezultata laboratorijskog ispitivanja i stručnog mišljenja, u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane, Zakonom o zdravstvenoj ispravnosti životnih namirnica i predmeta opšte upotrebe i odgovarajućim podzakonskim aktima, proizvod ispunjava uslove propisane navedenim zakonskim aktima i bezbedan je za upotrebu

Pakovanje Pulmoaktiv čaj: 30 briketa (60gr).