Šipak čaj

370.00 RSD

Šifra proizvoda: 8606102996177 Kategorije: , Oznake: ,
r

Slike su informativnog karaktera i nisu obavezujuće, podložne su promenama i mogu se razlikovati od aktuelnog stanja.

Šipak čaj

Čaj od plodova šipka je ukusan prirodan napitak.

Otklanja prolećni umor, malaksalost, bledilo i neradnu sposobnost. Povoljno utiče na sistem za varenje, a bogate količine voćnih kiselina deluju na bolje izlučivanje mokraće, bez ikakvih nadražaja bubrega. Savetuje se da se čaj od šipka pije za sprečavanje stvaranja kamenca ili peska. Takođe se kod upalnih bolesti bubrega ili bešike preporučuje upotreba čaja od šipka. Delovanjem na čišćenje krvi odvode se iz tela i sva mokraćno-kisela taloženja, tako da kod svih teškoća izazvanim gihtom i reumatizmom nastupa poboljšanje i ozdravljenje.

Šipak u obliku čaja preporučuje se dojiljama, jer vitamin C prelazi u mleko i bebu čini zdravijom i otpornijom.

U periodama gladovanja odličan napitak je upravo čaj od šipka; daje utisak sitosti i snabdeva organizam vitaminima, a istovremeno potpomaže izlučivanje štetnih materija iz organizma. To je čaj koji možete piti uz doručak, naročito zimi i u proleće. Doprineće vašoj bodrosti i dodaće rumenilo bledom tenu.

Čaj od šipka smanjuje verovatnoću da ćete se razboleti od gripa, ali ako do toga ipak dođe, pijte ga svakodnevno. Od latica šipka može se pripremati losion za toniziranje lica.

Pakovanje šipak čaj: 100 gr