Ulje gorka tikva

Ulje gorka tikva

949.00 RSD

Ulje gorke tikve snižava nivo glukoze u krvi – vekovima se koristi u azijskoj i afričkoj biljnoj medicini zbog niza blagodeti.

Bar kod: 8606107342429 Kategorija: Namena:

Šifra artikla: 10520

Ulje gorke tikve – biljaka koja je opravdala legendarnu popularnost.
U zapadnu medicinu gorka dinja stigla je tek nedavno. Odmah je, s pravom, privukla znatiželju naučnika zbog niza pozitivnih efekata na zdravlje ljudi, posebno zbog svog delovanja na maligna oboljenja.

Osim kod karcinoma pankreasa i dojke, ustanovljeno je da sok gorke dinje pomaže kod raka prostate, jetre, debelog creva i disajnih puteva. Sok sprečava i širenje leukemije i neuroblastoma – neuroendokrinog tumora – i pojačava imunološke funkcije kod ljudi koji boluju od raka.
Njeno lekovito delovanje naučnici pripisuju glikoproteinu lektinu, koji ova gorka namirnica sadrži u velikim količinama. On je po aktivnosti sličan insulinu, jer snižava koncentraciju glukoze u krvi i deluje kao imunomodulator.

Ulje gorke tikve sadrži najmanje tri aktivne supstance s antidijabetičkim delovanjem (karantin, vicin i polopeptid P). Ova biljka sadrži i vrstu lektina koji snižava koncentraciju glukoze (deluje hipoglikemijski) delovanjem na periferna tkiva i smanjivanjem apetita (slično deluje i insulin na mozak). U tradicionalnoj kineskoj i indijskoj medicini ulje gorke tikve vekovima se koristi kao prirodno sredstvo kod dijabetesa, što je odnedavno upoznala I savremena zapadna nauka. Osim toga, tradicionalna kineska i indijska medicina koriste gorku dinju zato što deluje na bakterije, viruse, ćelije raka, prevenciju tumora i snižavanje krvnog pritiska.
Gorka dinja koristi se već vekovima kako bi se stabilizovao nivo šećera u krvi, a tek nedavno naučnici su otkrili i njen antikancerogeni potencijal PLOD DUGOVEČNOSTI.

Pakovanje: 30 ml