Pankrea čaj

Pankrea čaj

1,160.00 RSD

Pankrea – Pospešuje rad gušterače (pankreasa)

Efikasnost čajne mešavine kao i svakog pojedinog sastojka ČAJA PANKREA osmišljena je i testirana u medicinskom fitocentru„Alfit“ pod rukovodstvom dr sci. med. Sergeja Valerijeviča Korepanova, onkologa, profesora Altajskog medicinskog univerziteta, autora nekoliko monografija o lekovitom bilju Altaja i Rusije, koji više od 30 godina proučava lekovita svojstva biljaka na Altaju i Sibiru.

Efikasnost Pankrea čaja potvrđena je u praksi na odeljenju endokrinologije Altajskog kliničkog centra u Barnaulu.

Šifra proizvoda: 8606108480199 Kategorija: Oznake: ,

Pankrea čaj

Uloga pankreasa (žlezde gušterače) je izuzetno važna u radu endokrinog sistema. Pankreas je organ koj luči insulin, hormon koji je neophodan za metabolizam šećera u organizmu. Na taj način sasvim je evidentno da je zdrava gušterača od životno važnog značaja za zdravlje čoveka. Oboljenja pankreasa razvijaju se pod dejstvom nepravilne ishrane, genetskih predispozicija i stresa kao jednog od okidača mogućih autoimunih procesa u organizmu. Tokom proteklih godina, u Rusiji se aktivnije istražuje uloga lekovitog bilja u profilaktičkom i terapeutskom tretmanu mnogih oboljenja, te je sve češće prisutna praksa da se i na nivou kliničkih studija dokazuje efikasnost pojedinih biljaka i lekovitih smeša sinergetskog dejstva.

PANKREA je osmišljena i testirana u medicinskom fitocentru„Alfit“ pod rukovodstvom dr sci. med. Sergeja Valerijeviča Korepanova, onkologa, profesora Altajskog Medicinskog univerziteta, autora nekoliko monografija o lekovitom bilju Altaja i Rusije, koji više od 30 godina proučava lekovita svojstva biljaka na Altaju i Sibiru.

Efikasnost PANKREA čaja potvrđena je u praksi na odeljenju endokrinologije Altajskog kliničkog centra u Barnaulu. Biljni sastojci ruskog fitočaja PANKREA ispoljavaju sinergetsko delovanje, imaju izraženo imunomodulirajuće dejstvo i osim direktnog uticaja na pankreas u smislu njegovog ozdravljenja poseduju sposobnost opšteg jačanja organizma, izuzetno deluje na gastroenterološki sistem, poboljšava proces rada želuca, jetre, creva kao i varenja hrane. Ima opšte antiupalno delovanje, smiruje autoimune procese i reguliše imunitet. Snaga bilja iz netaknute sibirske prirode udružena sa naučnim saznanjima i tehnološkim dostignućima, čini model kojim se uspešno rešavaju specifične zdravstvene tegobe. Altajsko bilje koje ulazi u sastav fitokompleksa PANKREA je pretežno samoniklo i u medicini se koristi za regulisanje šećera, autoimunih i zapaljenskih procesa, kao i posledica koje mogu nastati.

U medicinskom fitocentru Alfit, Barnaul, ruski fitočaj PANKREA se preporučuje od strane lekara pacijentima u sledećim slučajevima:
  • Hroničnog pankreatitisa;
  • Hroničnog gastritisa;
  • Enterokolitisa;
  • Posle operacije na želudačno-crevnom traktu;
  • Nadimanja;
  • Mučnina;
  • Povraćanja;
  • Lenjih creva;
  • Dijabetes I i II tipa.
Fito - čaj PANKREA se može kombinovati sa svim lekovima i hranom. Pogodan za kontinuiranu upotrebu.

Način pripreme: Jedan briket preliti šoljom vruće vode i ostaviti da odstoji najmanje 30 minuta. Uzimati ujutro i uveče, pola sata pre jela, po potrebi i češće (tokom dana).

Kao minimalni period korišćenja, preporučuje se primena ruskog fitočaja PANKREA tri meseca, a u zavisnosti od intenziteta i vrste oboljenja, nekoliko puta godišnje kako bi se izbegli racedivi oboljenja. U slučaju potrebe za dužim kontinuitetom upotrebe uzimanje fitočaja može se produžiti.

Sastav: agrimonija, altajska metvica, kadulja, trepetljika, prava zlatnica, srdačica petoprstna, zizifora mirišljava, seme mlečnog čkalja (rastoropša).

Agrimonija utiče na autoimune procese u organizmu, reguliše rad želudačno- crevnog sistema. Deluje antiinflamatorno, poboljšava lučenje žuči i insulina, ima antiparazitska svojstva.

Prava zlatnica ima izrazita antiupalna, antibakterijska i detoksikaciona svojstva. Poboljšava rad pankreasa i jetre. Umanjuje otoke, potpomaže izbacivanju viška tečnosti. Ima antivirusna svojstva. Neka od istraživanja ukazuju na njeno delovanje u smislu umirivanja autoimunih procesa.

Metvica i kadulja su bogate eteričnim uljima, poseduju izrazito antiinflamatorno delovanje, blagotvorno utiču na stanje gastroenterološkog sistema, poboljšavaju proces varenja.

Trepetljika ima izvanredna detoksikaciona i antiparazitska svojstva, deluje smirujuće na upalne procese, poboljšava rad jetre i pankreasa, reguliše rad creva.

Srdačica i zizifora deluju umirujuće na gastroenterološki sistem, olakšavaju rad endokrinog sistema, imaju izražena antiupalna, detoksikaciona svojstva. Regulišu imuni sistem.

Seme mlečnog čkalja (rastoropša) izvanredno sredstvo regulacije rada jetre i pankreasa. Poseduje izuzetna detoksikaciona svojstva, poboljšava rad pomenutih organa, ubrzava procese regeneracije, eliminiše upalne procese.

Napomene: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) poželjno je upotrebiti manju dozu (1/4 od preporučene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije. Pre upotrebe poželjno je konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom. Pre upotrebe pročitati uputstvo. Proizvod nije lek.

Kontraindikacije: Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti.

Način čuvanja: Proizvod čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju na tamnom mestu i sobnoj temperaturi, izvan domašaja dece.

Proizvod je laboratorijski ispitan.

Na osnovu dobijenih rezultata laboratorijskog ispitivanja i stručnog razmatranja, u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane, Zakonom o zdravstvenoj ispravnosti životnih namirnica i predmeta opšte upotrebe i odgovarajućim podzakonskim aktima, proizvod ispunjava uslove propisane navedenim zakonskim aktima i bezbedan je za upotrebu.

Pakovanje Pankrea čaj: 30 briketa (60 gr).