Ulje paćuli

Ulje paćuli

1,200.00 RSD

Ulje Paćuli (ulje paćulija) je postalo jedno od mirisnih simbola „dece cveća“ i hipi pokreta, zajedno sa sandalovinom i jasminom. Paćuli (Pogostemon cablin Benth., Lamiaceae), je lekovita biljka koja se može naći u Indiji, Kini, Indoneziji i Japanu, intenzivno se koristi u kozmetićkoj industriji. Reputacija afrodizijaka, podjednako moćnog u savladavanju ženskih i muških srca, uvrstila je pačuli na listu redovno korišćenih sastojaka u svim dobrim, senzualnim parfemima. Za ovu osobinu pačulija znala je žena Napoleona Bonaparte, čuvena Žozefina, koja je sve do poznih godina uspevala da zadrži pažnju svog supruga, najmoćnijeg čoveka na planeti u tom trenutku.

Šifra proizvoda: 8606107342542 Kategorije: , Oznake: ,
r

Slike su informativnog karaktera i nisu obavezujuće, podložne su promenama i mogu se razlikovati od aktuelnog stanja.

Destilacijom nadzemnog dela biljke dobija se tamno i viskozno ulje paćuli koje je višestruko korisno za zdravlje.
Pačuli se u tradicionalnoj medicini naroda Dalekog Istoka i danas koristi za otklanjanje teskobe i depresije. Regeneriše tkiva i jača odbrambene sposobnosti organizma. Kineska, malajska i japanska medicina ga koriste protiv ujeda zmija. U lekovite svrhe eterično ulje pačulija koristi se kod akni, upalnih procesa na koži, seboreje, dermatitisa, peruti, oslabljenog imuniteta, psorijaze, proširenih vena i hemoroida. U dermatologiji pačuli se upotrebljava za negovanje zrele kože.

Ovo su najčešće vrlo efikasne primene pačulija:
  • Antidepresiv: Izuzetno dobro deluje na one koji pate od depresije. Pomaže da se prevaziđe osećanje tuge i gubitka i uliva nadu.
  • Antiseptik: Sprečava razvoj infekcije i sepse.
  • Afrodizijak: Dobro je za tretiranje seksualnih problema, ukljućujući i impontenciju, gubitak libida, nezainteresovanost za seks, poremećaj erekcije, frigidnost i seksualnu anksioznost.
  • Astrigent: Stimuliše kontrakciju mišića, nerava i kože. Pojačava učvršćivanje zuba i desni, sprečava starenje kože, gubitak kose i zateže mišićno tkivo.
  • Dezodorans: Njegova jaka, slatkasta, mirisava i mošusna aroma odstranjuje i sakriva telesne mirise.
  • Fungicid: Izuzetno je efikasno u suzbijanju rasta gljivica i infekcija i na taj način pruža zaštitu od nekih infekcija, kao što je atletsko stopalo.
  • Sedativ: Umiruje upale i smiruje grčeve (konvulzije), kašalj i epileptičke napade nastale usled ekstraosetljivosti ili hiperreaktivnosti nerava.
  • Tonik: Tonira celokupno telo. Optimizuje metaboličke funkcije tako što tonira jetru, stomak i creva.
  • Nervni sistem: Reguliše izlučivanje endokrinalnih hormona i enzima i tonira nervni sistem. Na taj način čini da ste živahniji i aktivniji.
  • Imuni sistem: Podiže imunološki sistem i tako štiti od širokog broja infekcija.

Pakovanje ulje paćuli: 10 ml