Sremuš kapi

Sremuš kapi

649.00 RSD

Nema na zalihama

Šifra proizvoda: 8606011780324 Kategorije: , Oznake: ,
r

Slike su informativnog karaktera i nisu obavezujuće, podložne su promenama i mogu se razlikovati od aktuelnog stanja.

Sremuš kapi, u osnovi je (crembuš, divlji beli luk, medveđi luk, allium ursinum), samonikla jestiva biljka, izuzetne lekovitosti i širokog spektra delovanja na ljudski organizam.

Sremuš pomaže kod

  • snižavanje nivoa triglicerida i holesterola u krvi
  • povišenog krvnog pritiska
  • poboljšava cirkulaciju
  • ima blagotvorno dejstvo na rad srca.

Zahvaljujući antimikrobnom dejstvu, odličan je u prevenciji i ubrzavanju lečenja infekcija.

Sremuš ima i antioksidativno dejstvo, što znači da slobodne radikale nastale usled pušenja, unošenja alkohola, stresa ili uslovljenje raznim toksinima iz okoline, vezuje za sebe i izbacuje ih iz organizma. Blagotvorno dejstvo sremuš, pokazuje i kod arterioskleroze, gasrointestinalnih smetnji, bolesti disajnog sistema, hematoma, rana koje teško zaceljuju, ekcema, dermatitisa i naročito lišajeva.

Najveća koncentracija aktivnih supstanci, poput aliina, izoaliina, vitamina C, karotena i mineralnih soli, nalazi se u mladim listovima biljke. S obzirom da se svež sremuš može naći u prirodi svega tridesetak dana u godini i da se sušenjem gube njegova lekovita svojstva. Jedini način da se sremuš koristi tokom cele godine, jesu biljne kapi Sremuša. U njima su koncetrovane i sadržane aktivne supstance i lekovita svojstva same biljke.

Pakovanje sremuš kapi: 100 ml