Sremuš kapi

Sremuš kapi

420.00 RSD

Bar kod: 8606011780324 Kategorija: Namene: , ,

Šifra artikla: 10088

Sremuš (crembuš, divlji beli luk, medveđi luk, allium ursinum) je samonikla jestiva biljka, izuzetne lekovitosti i širokog spektra delovanja na ljudski organizam

Sremuš pomaže kod snižavanje nivoa triglicerida i holesterola u krvi i povišenog krvnog pritiska, poboljšava cirkulaciju i ima blagotvorno dejstvo na rad srca. Zahvaljujući antimikrobnom dejstvu, odličan je u prevenciji i ubrzavanju lečenja infekcija. Sremuš ima i antioksidativno dejstvo, što znači da slobodne radikale nastale usled pušenja, unošenja alkohola, stresa ili uslovljenje raznim toksinima iz okoline, vezuje za sebe i izbacuje ih iz organizma. Blagotvorno dejstvo sremuš pokazuje i kod arterioskleroze, gasrointestinalnih smetnji, bolesti disajnog sistema, hematoma, rana koje teško zaceljuju, ekcema, dermatitisa i naročito lišajeva.

Najveća koncentracija aktivnih supstanci, poput aliina, izoaliina, vitamina C, karotena i mineralnih soli, nalazi se u mladim listovima biljke. S obzirom da se svež sremuš može naći u prirodi svega tridesetak dana u godini i da se sušenjem gube njegova lekovita svojstva, jedini način da se sremuš koristi tokom cele godine jesu biljne kapi Sremuša. U njima su koncetrovane i sadržane aktivne supstance i lekovita svojstva same biljke.

Pakovanje: 100 ml