Mlečika čaj

Mlečika čaj

410.00 RSD

Bar kod: 8606102996948 Kategorija: Namena:

Šifra artikla: 10178

Osobine: Herba vrbovice (male mlečike) sadrži flavonoide (miricetin, kvercetin, kemferol), tanine, fitosterole, beta sitosterole i njihove estre i glikozide i organske kiseline (galnu, egalnu, kafenu, hlorogensku).
Aktivni sastojci NADZEMNOG DELA SITNOCVETNE VRBOVICE (MALE MLEČIKE) pokazuju analgetsko, protivupalno i antibakterijsko delovanje, inhibiraju nekontrolisano umnožavanje ćelija prostate, a deluju stimulišuće i na izlučivanje mokraće.

Upotreba ČAJA OD NADZEMNOG DELA SITNOCVETNE VRBOVICE (MALE MLEČIKE) preporučuje se : kod benigne hiperplazije prostate, za olakšanje mokrenja, kao i kod gastro-intestinalnih tegoba (osećaja pečenja u želucu i kolitisa).

Ograničenja u upotrebi : Upotreba Čaja od nadzemnog dela sitnocvetne vrbovice prema indikacijama, namenjena je muškarcima. U cilju ublažavanje tegoba kod benigne hiperplazije prostate, čaj se može koristiti u dužem vrmenaskom periodu. U slučaju upotrebe kod gastro-intestinalnih tegoba, usled nedostatka podataka o bezbednosti, savetuje se oprez tokom trudnoće, dojenja i kod dece mlađe od 12 godina.

Način upotrebe: Supenu kašiku čaja, preliti sa 200 ml ključale vode, ostaviti 20 minuta.

Pakovanje: 100 gr