Mlečika čaj

410.00 RSD

Šifra proizvoda: 8606102996948 Kategorije: , , Oznaka:
r

Slike su informativnog karaktera i nisu obavezujuće, podložne su promenama i mogu se razlikovati od aktuelnog stanja.

Mlečika čaj

Osobine: Herba vrbovice (male mlečike), sadrži flavonoide (miricetin, kvercetin, kemferol), tanine, fitosterole, beta sitosterole i njihove estre, glikozide i organske kiseline (galnu, egalnu, kafenu, hlorogensku).

Aktivni sastojci, (MALE MLEČIKE) pokazuju, analgetsko, protivupalno i antibakterijsko delovanje. Inhibiraju nekontrolisano umnožavanje ćelija prostate, a deluju stimulišuće i na izlučivanje mokraće.

Upotreba ČAJA OD NADZEMNOG DELA SITNOCVETNE VRBOVICE (MALE MLEČIKE) preporučuje se: kod benigne hiperplazije prostate, za olakšanje mokrenja, kao i kod gastro-intestinalnih tegoba (osećaja pečenja u želucu i kolitisa).

Ograničenja u upotrebi: Upotreba Čaja od nadzemnog dela sitnocvetne vrbovice prema indikacijama, namenjena je muškarcima.

U cilju ublažavanje tegoba kod benigne hiperplazije prostate, čaj se može koristiti u dužem vrmenaskom periodu. U slučaju upotrebe kod gastro-intestinalnih tegoba, usled nedostatka podataka o bezbednosti, savetuje se oprez tokom trudnoće, dojenja i kod dece mlađe od 12 godina.

Način upotrebe: Supenu kašiku čaja, preliti sa 200 ml ključale vode, ostaviti 20 minuta.

Pakovanje mlečika čaj: 100 gr