Ulje jasmin

Ulje jasmin

1,299.00 RSD

Ulje jasmin – eterično ulje dobijeno od dve vrste jasmina (Jasminum officinale i Jasminum grandiflorum) sadrži više od sto različitih hemijskih sastojaka i poseduje brojna lekovita i smirujuća svojstva. Eterično ulje jasmina jedno je od najcenjenijih ulja u aromaterapiji.

Pomaže u regulisanju nepravilnog menstrualnog ciklusa, uspešno otklanja menstrualne bolove i ublažava simptome menopauze. Spojevi prisutni u ulju jasmina opuštaju mišiće i ublažavaju bolove, posebno nakon treninga ili u slučaju uganuća.

Šifra proizvoda: 8606107342511 Kategorija: Oznaka:
r

Slike su informativnog karaktera i nisu obavezujuće, podložne su promenama i mogu se razlikovati od aktuelnog stanja.

Prirodno sredstvo za smirenje ulje jasmin.

Ovo ulje jedno je od najefikasnijih antidepresiva. Mnogi lekari preporučuju eterično ulje jasmina za ublažavanje stresa, depresije, nemira, nervoze, nesanice i sličnih poremećaja. Nemački naučnici utvrdili su da je jasmin, prema molekularnom sastavu, vrlo sličan valijumu. Ali, za razliku od ovog leka, eterično ulje jasmina ne šteti organizmu.

Dokazano opušta um i telo, podiže raspoloženje, pomaže u rešavanju emotivnih dilema i stimuliše maštu. Uspešno suzbija negativne emocije kao što su ljutnja, tuga, pesimizam, nepoverenje, nesigurnost i krivica i pomaže da se otklone fobije. Otklanja mračna raspoloženja i oslobađa podsvesne želje. Ovo je ulje optimizma, životne radosti i euforije. Ako baš jasmin zamiriše iz vaše mirisne lampe-isparivača, vi i vaši prijatelji osećaćete se samouvereno i raspoloženo za druženje. Stučnjaci za aromaterapiju kažu da jasmin sivi dan pretvara u karneval.

Povezujući srčanu i sakralnu čakru, podstiče kreativnost i osećajnost. Delotvorno kao afrodizijak. S obzirom da smiruje, opušta i oslobađa, jača emocije i seksualnu želju i doprinosi poverenju i razumevanju između partnera.

Neguje kožu i smanjuje ožiljke.

Posebno se preporučuje za negu suve, nadražene i osetljive kože sklone osipu i upalama. Blagotvorno deluje na disajne puteve, Suzbija kašalj, smanjuje promuklost i ublažava simptome laringitisa. Olakšava disanje i smiruje nadraženost grla. Jedna kap jasmina, koju ste urljali na potiljak, ispod kose, učiniće od vas kraljicu zabave. Osećaćete se posebno i jedinstveno, jer ovo ulje na svakoj koži miriše drugačije. Upravo ta činjenica podstakla je Koko Šanel da jasmin odabere kao noseću notu svog čuvenog parfema koji je postao kulturološki fenomen. Ona je tvrdila da žena treba da miriše na sebe, a ne na cveće.

Pakovanje ulje jasmin: 10 ml